Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 846/2021 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 207/2021 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), η υποστελέχωση του 212 ΚΙΧΝΕ έρχεται στη ΒτΕ, με ερώτηση 14 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως εξής: 

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: «Άμεση στελέχωση με υγειονομικό προσωπικό του 212 ΚΙΧΝΕ Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης»

Οι βουλευτές Χαρίτου Δημήτρης, Αναγνωστοπούλου Σία, Βαρδάκης Σωκράτης, Βερναρδάκης Χριστόφορος, Δρίτσας Θεόδωρος, Ελευθεριάδου Σουλτάνα, Καφαντάρη Χαρά, Μάλαμα Κυριακή, Μάρκου Κώστας, Μουζάλας Γιάννης, Παπαδόπουλος Σάκης, Ραγκούσης Γιάννης και Σκουφά Μπέττυ, καταθέτουν προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφορά την επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης με θέμα: «Υγειονομική κάλυψη 212 ΚΙΧΝΕ (Κινητικότητα Ιατρονοσηλευτικού Προσωπικού», στην οποία περιγράφονται τα προβλήματα που προκαλεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού ΑΜΘ η υποστελέχωση του 212 ΚΙΧΝΕ Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Στην επιστολή της η Ένωση επισημαίνει το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που δημιουργείται στο 212 ΚΙΝΧΕ Ξάνθης από τη μη αναπλήρωση των θέσεων υγειονομικών που μετακινούνται σε άλλες μονάδες. Αποτέλεσμα αυτού είναι όσοι έχουν ανάγκη περίθαλψης να μετακινούνται στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης και να επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα.

Η Ένωση ζητά την άμεση στελέχωση με υγειονομικό προσωπικό του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης και την αναβάθμισή του, καθώς καλύπτει μία ευρύτερη περιοχή για τους στρατιωτικούς.

Επισυνάπτεται η επιστολή. 

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2021

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Χαρίτου Δημήτρης

Αναγνωστοπούλου Σία

Βαρδάκης Σωκράτης

Βερναρδάκης Χριστόφορος

Δρίτσας Θεόδωρος

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Καφαντάρη Χαρά

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κώστας

Μουζάλας Γιάννης

Παπαδόπουλος Σάκης

Ραγκούσης Γιάννης

Σκουφά Μπέττυ

Φωτίου Θεανώ

ΣΥΡΙΖΑ 212 ΚΙΧΝΕ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΞ 207/2021 ΠΟΕΣ ΓΙΑ ΜΕ... by ΠΟ ΕΣ