Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η μη εισέτι αποζημίωση πληρώματος πολεμικού πλοίου που μεταστάθμευσε στο Ναύσταθμο Κρήτης, μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 251/2021 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, γίνεται θέμα στη ΒτΕ, με άμεση αντίδραση του ΚΚΕ, ως εξής: 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Άμεση καταβολή των εξόδων μεταστάθμευσης στο πλήρωμα πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκεται στο Ναύσταθμο Κρήτης για επισκευή

Σύμφωνα με έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), αναδεικνύονται προβλήματα που αντιμετωπίζει το πλήρωμα πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκεται στο Ναύσταθμο Κρήτης για επισκευή από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2020.

Πιο συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρεται ότι δεν έχουν καταβληθεί στο προσωπικό του πλοίου, αφενός τα έξοδα μεταστάθμευσης και αφετέρου τα δικαιούμενα πλεύσιμα καθώς και τα οδοιπορικά που δικαιούται το προσωπικό του πλοίου.

Μάλιστα στο έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το προσωπικό του πλοίου, ελλείψει οικημάτων για τη διαμονή τους κατά τη διάρκεια της επισκευής του πλοίου, έχει αναγκαστεί και για όσο διάστημα θα διαρκέσει η επισκευή, να ενοικιάζει οικήματα στην περιοχή της Σούδας ή των Χανίων.

Το γεγονός αυτό επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αφού τα στελέχη αναγκάζονται να συντηρούν δύο σπίτια, ευρισκόμενοι μακρυά από τις οικογένειές τους. 

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην καταβολή των εξόδων μεταστάθμευσης των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει τώρα η κυβέρνηση για την καταβολή των εξόδων μεταστάθμευσης, στο πλήρωμα του πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται για επισκευή στο Ναύσταθμο Κρήτης; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΕΞΟΔΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΠΝ ΝΑΥΣΤΑΘΑΜΟΣ ΚΡΗΤΗΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd