Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ. - Συνεχίζουμε τη βοήθειά μας στο δημοτικό σχολείο Αρκιών

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ. - Συνεχίζουμε τη βοήθειά μας στο δημοτικό σχολείο Αρκιών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λέρος, 2 Ιουλ 19

Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, αντιπροσωπεία της Ενώσεώς μας μετέβη στους Αρκιούς, στο πλαίσιο της γενικότερης ανάδειξης των προβλημάτων του τοπικού δημοτικού σχολείου και κάποιων ενεργειών υποστήριξης που αναλάβαμε πρόσφατα, υπό το πρίσμα της πρόσθετης ευαισθησίας που οφείλουμε όλοι να δείχνουμε απέναντι σε μία ακριτική περιοχή της παραμεθορίου.

Εκεί, πέραν της γνωριμίας με τη δασκάλα και το μοναδικό μαθητή, διαπιστώσαμε με συγκίνηση ότι υπάρχει μία Ελλάδα που προσπαθεί με κάθε τρόπο, που επιθυμεί να θυμάται και να συμμετέχει, αλλά που δυστυχώς δείχνει να προσπαθεί δίχως την αναγκαία υποστήριξη.

Η δασκάλα, κ. Τσιαλέρα, μας έδειξε, μεταξύ άλλων, τους κόπους συναδέλφων μας, αρκετοί εκ των οποίων μέλη της Ενώσεώς μας, οι οποίοι, κατά το παρελθόν, έχουν συνδράμει με προσωπική εργασία στην υποβοήθηση του σχολείου με εργασίες συντήρησης κλπ, καθώς επίσης και δράσεις εθελοντών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ως Ένωση, αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που πετύχαμε να βάλουμε και το δικό μας λιθαράκι στην όλη προσπάθεια, διά της ευγενικής συνδρομής μελών μας, αλλά και ευαισθητοποιημένων πολιτών της Λέρου.

Ωστόσο, σε ένα νησί της παραμεθορίου όπου ακόμα και βασικά αγαθά, όπως το φρέσκο ψωμί, συχνά μπορεί να μην είναι αυτονόητα και δεδομένα, διαπιστώσαμε και διά ζώσης ότι τα προβλήματα παραμένουν μεγάλα και δυσεπίλυτα. Για το λόγο αυτό υποσχεθήκαμε ότι, εφόσον εμπίπτει στις αρμοδιότητες και την ευχέρειά μας, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τη βοήθεια του σχολείου και τη γενικότερη ανάδειξη των προβλημάτων του, διότι πιστεύουμε ακράδαντα ότι μέσα από την εκπαίδευση μπορούν να αλλάξουν τα πάντα προς το καλύτερο.

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ. - Συνεχίζουμε τη βοήθειά μας στο δημοτικό σχολείο ΑρκιώνΕ.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ. - Συνεχίζουμε τη βοήθειά μας στο δημοτικό σχολείο ΑρκιώνΕ.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ. - Συνεχίζουμε τη βοήθειά μας στο δημοτικό σχολείο ΑρκιώνΕ.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ. - Συνεχίζουμε τη βοήθειά μας στο δημοτικό σχολείο ΑρκιώνΕ.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑ. - Συνεχίζουμε τη βοήθειά μας στο δημοτικό σχολείο Αρκιών

ΕΣΠΕΕΚΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΚΙΟΥΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd