Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) και Οργανωτικός Γραμματέας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), Ανθυπολοχαγός (ΥΠ-Π) Βάιος Τσαπρούνης, φιλοξενούμενος του alt.gr:

✅Θίγει:

➡️Το πρόβλημα της μετακίνησης και της υγειονομικής περίθαλψης των στρατιωτικών της Ξάνθης.

➡️Το παρωχημένο και άδικο μέτρο της αναστολής καθηκόντων των υγειονομικών.

✅Αποκαλύπτει:

➡️Τις μελλοντικές κινήσεις της ΠΟΕΣ.

✅Κάνει:

➡️ Μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της ΠΟΕΣ και των Ενώσεων της.

 

 

Το alt.gr μίλησε με τον Ανθυπολοχαγό (ΥΠ-Π)  Βάιο Τσαπρούνη, Οργανωτικό Γραμματέα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) και Πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), για τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κύριε Τσαπρούνη, είστε πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.). Ποια είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη στην περιοχή σας;

Σας ευχαριστώ που για ακόμη μία φορά, το φιλόξενο alt.gr δίνει βήμα στις Ενώσεις Στρατιωτικών της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), ώστε να επικοινωνήσουν τα προβλήματα, τις αγωνίες και τις σκέψεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με την κοινωνία.

Τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη που υπηρετούν στην Ξάνθη, εξαιρώντας αυτά που αντιμετωπίζει και το σύνολο των στελεχών, πανελλαδικού ενδιαφέροντος, αφορούν στη μετακίνηση και στην υγειονομική περίθαλψη.

Η μετακίνηση απασχολεί τα στελέχη που διαμένουν στην Καβάλα και στη Δράμα, αλλά υπηρετούν σε Μονάδες της Ξάνθης, η δε υγειονομική περίθαλψη απασχολεί συναδέλφισσες και συναδέλφους μας της ευρύτερης περιοχής, οι οποίες και οιοποίοι εξυπηρετούνται από το 212 ΚΙΧΝΕ.

Από το 2016, οπότε και ιδρύθηκε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.), ασκούμε συνεχόμενη πίεση στην στρατιωτική και πολιτική μας ηγεσία, προσπαθώντας να θέσουμε το ζήτημα της διάθεσης υπηρεσιακών λεωφορείων για τη δωρεάν μετακίνηση του στρατιωτικού προσωπικού από την Καβάλα και τη Δράμα προς την Ξάνθη και αντίστροφα, ψηλά στις προτεραιότητές της. Φέτος, το εν λόγω ζήτημα απόκτησε μεγάλο κοινοβουλευτικό ενδιαφέρον, οπότε καταφέραμε την πίεση να τη μεταφέρουμε στο ελληνικό κοινοβούλιο και συγκεκριμένα στον κ. ΥΕΘΑ. Μέσα από τις απαντήσεις του κυρίου Υπουργού, ενημερωθήκαμε ότι στον Στρατό Ξηράς υπάρχουν μερικές εκατοντάδες λεωφορεία! Εύλογα λοιπόν, αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο δεν μπορεί σε αυτά να προστεθεί ακόμα ένα ώστε να εξυπηρετηθούν οι συνάδελφοί μας που διαμένουν στη Δράμα και στην Καβάλα, αλλά υπηρετούν στην Ξάνθη. Αυτό μας το ερωτηματικό, μετατράπηκε σε κοινοβουλευτική ερώτηση, οπότε αναμένουμε με αγωνία την απάντηση, η οποία θα πρέπει να ικανοποιήσει επιτέλους τα στελέχη που καλούνται να βάλουν ολοένα και βαθύτερα το χέρι στη τσέπη τους!

Όσο αφορά στην υγειονομική περίθαλψη, αναγνωρίζουμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει ο Διοικητής και το υγειονομικό προσωπικό του 212 ΚΙΧΝΕ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας, όπως επίσης αναγνωρίζουμε τις αντίστοιχες τόσο του Διοικητή της IV ΤΑΞΥΠ, όσο και του Δκτή του Δ΄ΣΣ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Από εκεί και πέρα όμως, τα προβλήματα που γεννώνται ή δεν επιλύονται, έχουν να κάνουν με τις ενέργειες σε ανώτερο και κεντρικότερο επίπεδο. Η έλλειψη, για παράδειγμα, αιματολόγου, γαστρεντερολόγου και ενδοκρινολόγου, χρήζει κεντρικής λύσης, καθόσον -όπως σε παρελθούσα κοινοβουλευτική απάντηση αναφέρθηκε- η τοποθέτηση αυτών δεν προβλέπεται από τους οικείους Πίνακες Οργανώσεως και Υλικού (ΠΟΥ).

Επιπλέον και παραμένοντας στο πεδίο της υγειονομικής περίθαλψης, η παραμονή των ανεμβολίαστων για τον κορωνοϊό υγειονομικών συναδέλφων μας εκτός καθηκόντων με το μέτρο της αναστολής, θεωρείται πλέον παρωχημένη, άνευ λόγου και αιτίας.

Ως Οργανωτικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε.Σ. τι προγραμματίζει η Ομοσπονδία σας για το επόμενο διάστημα, σχετικά με τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων;

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να συγχαρούμε τον....

Διαβάστε περισσότερα στο alt.gr