Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Προβλήματα στο ΦΘ ΘΕΤΙΣ Α-307

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 981/19.7.2021 έγγραφό μας

Αξιότιμε κε Αρχηγέ.

Μετά το σχετικό έγγραφό μας και την άμεση παρέμβασή σας για την τοποθέτηση κλιματιστικού μηχανήματος στο ΦΘ ΘΕΤΙΣ, γεγονός που ανακούφισε το πλήρωμα και σχολιάστηκε θετικώς, φαίνεται ότι τα προβλήματα συνεχίζονται στο πλοίο αυτό, με αποτέλεσμα η ανησυχία του πληρώματος να μην έχει αποσβεστεί. Όπως μας μεταφέρθηκε το πλοίο έβαλε νερά πλώρα και στο υπόφραγμα ενώ ήδη ένα στέλεχος έπαθε υπερκόπωση και χρειάστηκε άμεσα νοσηλεία σε κρατικό νοσοκομείο των Κυκλάδων.  

Με αφορμή τα περιστατικά που έλαβαν χώρα στο ως άνω πλοίο σε μικρό χρονικό διάστημα, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπερβάλλοντας εαυτούς, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν όλα τα μέσα και υλικά να είναι πλήρως αξιοποιήσιμα και επιχειρησιακά πανέτοιμα οποτεδήποτε χρειαστεί. Ωστόσο, από την άλλη μεριά, η Πολιτεία δεν φαίνεται να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των στελεχών. Ήδη φτάνουμε στα πέντε (5) έτη από τη νομοθέτηση της αποζημίωσης για τη νυκτερινή απασχόληση και ούτε ένα (1) σεντ δεν έχει καταβληθεί. Γιατί; Ήδη κάποιοι συνάδελφοί μας ΕΜΘ ονομάστηκαν Σημαιοφόροι (και αντίστοιχοι) και ακόμη πληρώνονται με τον χαμηλότερο βαθμό. Γιατί; Ακόμη και σήμερα που μιλάμε, η Πολιτεία εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα και δεν επιστρέφει τις διπλές εισφορές που κατέβαλλαν οι ΕΜΘ για τα πέντε (5) έτη που ήταν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, βαφτίζοντας (μόνο για αυτούς) τις εισφορές αυτές «κοινωνικούς πόρους» ώστε να τις παρακρατήσουν τα Μετοχικά τους Ταμεία. Γιατί;

Είστε ο φυσικός ηγέτης των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού. Έχετε τη δυνατότητα να υπερασπιστείτε τα στελέχη και πρέπει να το κάνετε. Εμείς προσπαθούμε με κάθε τρόπο και μέσο να πείσουμε το νομοθέτη να νομοθετήσει υπέρ των στελεχών. Το κάνουμε και το καταφέρνουμε.  

ΠΟΕΣ 1008/2021 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΘ ΘΕΤΙΣ by Anestis Tsoukarakis on Scribd