Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ' αριθμ. πρωτ. 1289/2022 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, που προήλθε από το υπ' αριθμ. πρωτ. 201/2022 έγγραφο της ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Β.Τ.Α.), σχετικά με τα προβλήματα στην ασφάλεια και υγιεινή στο ΚΕΔΑ Τυμπακίου Κρήτης,  ο ΥΕΘΑ κ.Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στη ΒτΕ, επί ερώτησης του βουλευτή Α' Ανατολικής Αττικής της Ελληνικής Λύσης κ. Αντώνιου Μυλωνάκη, και επί  αναφορών δέκα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και του βουλευτή Ηρακλείου του ΜέΡΑ 25 κ. Γεώργιου Λογιάδη, απάντησε ως εξής:

Στο πλαίσιο βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και μέριμνας για το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), έχει προγραμματιστεί και βρίσκεται σε εξέλιξη η σταδιακή ανακαίνιση των οικημάτων «ΦΑΙΣΤΟΣ», «ΓΟΡΤΥΣ», «ΠΥΡΓΙΩΤΙΣΣΑ» και «ΑΡΚΑΔΙ» στο ΚΕΔΑ Τυμπακίου Κρήτης, με επιλογή ενός τμήματος εκάστου κτιρίου ανά χρονική φάση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διαμονή σε αυτά και να επέλθει σταδιακά η τελική αναβάθμισή τους, σε οκτώ (8) συνολικά επισκευαστικές - χρονικές φάσεις.

Ειδικότερα, κατά το τρέχον έτος, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 250.000€ από τον τακτικό Π/Υ της ΠΑ για την ανακαίνιση του οικήματος «ΠΥΡΓΙΩΤΙΣΣΑ». Οι εργασίες περιλαμβάνουν την αναβάθμιση μίας πτέρυγας (ισόγειο και 1ος όροφος), των κοινόχρηστων χώρων στο μέσο του κτιρίου και εσωτερική ηλεκτρολογική αναβάθμιση για τη μελλοντική τοποθέτηση κλιματιστικών συσκευών.

Οι παραπάνω εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους και θα καταστήσουν πλήρως λειτουργικό ένα τμήμα του εν λόγω οικήματος παραθερισμού, με δυνατότητα χρήσης του από το επόμενο έτος. Εν συνεχεία, θα ξεκινήσει η ανακαίνιση - αναβάθμιση και των υπολοίπων οικημάτων του ΚΕΔΑ, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του λειτουργικού Π/Υ της ΠΑ. Τέλος, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την άρτια προετοιμασία των υποδομών και την αποκατάσταση φθορών σε όλα τα ΚΕΔΑ της ΠΑ, και προς επίρρωση αυτού, διατίθενται ετησίως πιστώσεις από τον τακτικό Π/Υ της ΠΑ, καθώς και τα έσοδα που προκύπτουν από τις διαχειρίσεις εκμεταλλεύσεων του κάθε κέντρου.

Ως εκ τούτων, η κάλυψη των αναγκών τους προτεραιοποιείται, σε συνάρτηση και με τις λοιπές απαιτήσεις της ΠΑ, κατά την κατανομή των πιστώσεων του Π/Υ του ΓΕΑ, ώστε να εξασφαλίζονται οι βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού και των οικογενειών τους.

                                                                   ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

                                                                    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ