Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Το ζήτημα της τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει το μισθολογικό καθεστώς των Εθελοντών Μακράς Θητείας των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 4 του ν.4609/2019 (Α΄ 67) εξετάζεται με δεδομένο όμως ότι στη διάρκεια της εφαρμογής της δημοσιονομικής ρήτρας γενικής διαφυγής υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στη λήψη μέτρων που επιβαρύνουν με μόνιμο τρόπο τα δημόσια οικονομικά.

Με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Β΄ (άρθρα 124 έως και 127) του Μέρους ΣΤ΄ του ν.4472/2017 (ΦΕΚ Α΄ 74) μεταρρυθμίστηκε, από 1-1-2017, το μισθολογικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής. 

Ειδικότερα, με τη διάταξη της παρ. 7 του άρθρου 126 του ν.4472/2017 ορίζεται ότι οι Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης λαμβάνουν βασικό μισθό που αντιστοιχεί στο μισθολογικό κλιμάκιο 19 της Γ΄ Κατηγορίας (του άρθρου 124 του εν λόγω νόμου). Επίσης, σημειώνεται ότι για την εν λόγω κατηγορία στρατιωτικού προσωπικού δεν προβλέπεται μισθολογική εξέλιξη.  Σε κάθε περίπτωση, αιτήματα μισθολογικού περιεχομένου που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και τις λοιπές κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, εξετάζονται κάθε φορά με βάση την Κυβερνητική πολιτική για τους μισθούς και τη δημοσιονομική κατάσταση της Χώρας, κατά την κατάρτιση προπαντός του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

ΑΝΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΕΜΘ ΚΑΙ ΟΒΑ by Anestis Tsoukarakis on Scribd