Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Η απαίτηση εκατοντάδων γυναικών, στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, που υπηρετούν στο συγκρότημα της Σαλαμίνας για τη δημιουργία γυναικολογικού τμήματος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Σαλαμίνας (ΝΝΣ), όπως η απαίτηση αυτή μεταφέρθηκε από την Ομοσπονδία μας με το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 115/24.1.2022 έγγραφό της, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1/17.1.2022 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Π.Α.) και μεταφέρθηκε στη Βουλή των Ελλήνων, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, επιλύεται. Με έγγραφό του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, γνωρίζει ότι:

Κατ’ αρχάς, μέχρι σήμερα, όλα τα επείγοντα γυναικολογικά περιστατικά αντιμετωπίζονται, σε πρώτο βαθμό, στο εφημερείο του Ναυτικού Νοσοκομείου Σαλαμίνας (ΝΝΣ), όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά, και αναλόγως της βαρύτητάς τους διακομίζονται για περαιτέρω νοσηλεία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ).

Σε κάθε περίπτωση, το γυναικείο στρατιωτικό προσωπικό καλύπτεται, σε επίπεδο προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων, από το εξωτερικό γυναικολογικό ιατρείο του ΝΝΑ, κατά προτεραιότητα και χωρίς αναμονές.

Τέλος, πέραν των παραπάνω, σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αναβάθμισης των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στις Ένοπλες Δυνάμεις, σχεδιάζεται εντός του επόμενου διμήνου η λειτουργία εξωτερικού γυναικολογικού ιατρείου στο ΝΝΣ, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες υποδομές και τον απαιτούμενο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

ΚΚΕ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΝΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd