Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας - Κάλυψη Εξόδων Αποτέφρωσης, Τεφροδοχείου, Μεταφοράς Τέφρας - Μεταφοράς Σορού από και και προς το Εξωτερικό

Το ΥΠΕΘΑ υιοθετεί την πρόταση της ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας που κατέθεσε με υπόμνημα της η ΠΟΕΣ
Καύση Νεκρών

Το ΥΠΕΘΑ υιοθετεί την την πρόταση της ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας που κατέθεσε με υπόμνημα της η ΠΟΕΣ, κατά την ακρόαση φορέων της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας !!!

Το ΥΠΕΘΑ υιοθετεί την πρόταση της ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας που κατέθεσε με υπόμνημα της η ΠΟΕΣ κατά την ακρόαση φορέων της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας την 16.04.2019. Πρόκειται για μια ηθική δικαίωση των στρατιωτικών καθώς επεκτείνεται το δικαίωμα "Δημοσίας Δαπάνης" μεταφοράς της σορού των δικαιούμενων θανόντων στρατιωτικών όχι όπως αρχικώς προβλεπόταν στο σ/ν (μόνο από το Εξωτερικό στην Ελλάδα), αλλά και από την Ελλάδα στο Εξωτερικό.

Επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας θεσμοθετείται η "Δημοσία Δαπάνη" για την αποτέφρωση της σορού, την μεταφορά της τέφρας από και προς το εξωτερικό καθώς και της κάλυψης του κόστους του τεφροδοχείου, για τους δικαιούμενους στρατιωτικούς!!! 

Πρόκειται ουσιαστικά για μία τεράστια νίκη των στρατιωτικών, καθώς στο πλαίσιο της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης που επιτάσσει η λειτουργία ενός κράτους δικαίου, πρόταση που είχε κατατεθεί στην προηγούμενη Κυβέρνηση, έρχεται να υλοποιήσει η υπάρχουσα, σπάζοντας χρόνια στεγανά  ταμπού και προκαταλήψεων και αποδεικνύοντας στην πράξη την "συνέχεια του Κράτους - Δικαίου".  

Δείτε την πρόταση της ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας

άρθρο 15

 Δείτε το άρθρο στο ΦΕΚ

Άρθρο 1 ΦΕΚ 166

Δείτε το το από 12.2.2019 διαβιβαστικό έγγραφο της

ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας

Σχολιασμός Σχεδίου Νόμου

Διαβάστε τον συνολικό  Σχολιασμό του τότε σ/ν που είχε εκπονήσει η ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας (μόνο τα άρθρα με πράσινο φόντο είχαν σχολιαστεί. Όχι τα άρθρα με κόκκινο χρώμα), όπως και το δημοσιευμένο ΦΕΚ, στα συνημμένα pdf αρχεία