Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας - Κλείνουμε τα Αυτιά μας στις Σειρήνες του "Κίτρινου Τύπου"

Κλείνουμε τα Αυτιά μας στις Σειρήνες του "Κίτρινου Τύπου"
κίτρινος τύπος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίπολη 14 Φεβρουαρίου 2020

«Δημοσιεύματα Ηλεκτρονικού Τύπου»

                                                                                        

  1. Αναφορικά με δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο που τιτλοφορείται «Αμαχητί Δόθηκε το Στρατόπεδο της Τρίπολης – Οι Ενώσεις δεν Έκαναν ΤΙΠΟΤΑ» και καθώς η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής ενότητας Αρκαδίας, είναι η μοναδική που μπορεί να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των εν ενεργεία στρατιωτικών της Αρκαδίας ανεξαρτήτου διοικητικού βαθμού ή θέσης), έχουμε να σχολιάσουμε τ’ ακόλουθα:

 

α. Οι Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών τόσο εκ του νόμου [Ν.1264/1982, άρθρο 30γ, παράγραφος 8 (γ)], όσο και εκ του καταστατικού τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς να αναμειγνύονται με οποιονδήποτε τρόπο σε θέματα διοίκησης των Μονάδων και διοίκησης, οργάνωσης ή δομής εν γένει των Ενόπλων Δυνάμεων.

β.  Αρμόδιοι για τόσο ευαίσθητα θέματα είναι τόσο η πολιτική ηγεσία των ΕΔ όσο και η στρατιωτική ηγεσία αυτών, καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς.

γ. Οι αναφερόμενες διαβουλεύσεις και συμφωνίες αληθώς και δεν έγιναν εις γνώση μας και ενδεχομένως να έγιναν με τους φορείς που αναφέρονται στο δημοσίευμα, αλλά δεν δύναται να γνωρίζουμε το περιεχόμενό τους. 

δ. Προς επίρρωση σας αναφέρεται πως το λειτούργημα του στρατιωτικού τελείτε αδιαλείπτως και απρόσκοπτα ανεξαρτήτου καταγωγής ή διαμονής των στελεχών προσφέροντας τις υπηρεσίες τους προς την Πατρίδα και πάντα με την ευθύνη και την συνέπεια που απορρέουν τόσο από το πηγαίο αίσθημα εκπλήρωσης του καθήκοντος, όσο και  από τον «νενομισμένο όρκο του στρατιώτη» όπου το σύνολο του προσωπικού, κάτω από το αγέρωχο κυματισμό της Ελληνικής σημαίας έχουμε παράσχει.            

ε. Αναφορικά με την προτροπή του συγγραφέα της ανάρτησης αναφέρεται ότι εκ του νόμου [Ν.1264/1982, άρθρο 14, παράγραφος 2 (ε)] ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς στους εργοδότες, σε πρόσωπα που ενεργούν για λογαριασμό τους και σε οποιοδήποτε τρίτο, να προβαίνουν σε οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη που κατατείνει στην παρακώλυση της άσκησης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα:  «….. να επεμβαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο στη διοίκηση, στη λειτουργία και στη δράση των συνδικαλιστικών οργανώσεων».

  1. Ως εκ τούτου καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν για άλλη μία φορά τ’ αυτιά τους σε όσους τεχνηέντως προσπαθούν να τους παραπλανήσουν και να κλείσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όσους στοχοθετημένα προσπαθούν να «κιτρινίσουν» το δημοσιογραφικό λειτούργημα.    

 

  1. Παρακαλούμε την Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών Π.Ο.Ε.Σ) για την ανάρτηση της στο επίσημο site της όπως και την διανομή της παρούσης στους στρατιωτικούς συντάκτες και Μέσα Ενημέρωσης.

 

 

Με εκτίμηση,

 

Ο Πρόεδρος

 

Ευάγγελος Κουτρουφίνης

Ασμίας (ΕΤΕΤΗ)

6983506837

 

 

12