Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1100/2021 έγγραφό μας, σχετικά με τη μη χορήγηση αδείας μετάθεσης σε μετατιθέμενους Οπλίτες Βραχείας Ανακατατάξης (ΟΒΑ), το θέμα έρχεται στη ΒτΕ δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Θέμα: Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης δεν έλαβαν άδεια απουσίας, λόγω μετάθεσης 

Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) που υπηρετούν στη Δ΄ Μοίρα Καταδρομών στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης (Δ΄ ΜΚΔ), μετατέθηκαν έκτακτα στη Β΄ Μοίρα Καταδρομών στη Νάουσα Ημαθίας (Β΄ ΜΚΔ), χωρίς ωστόσο να τους χορηγηθεί η 10ήμερη άδεια απουσίας λόγω μετάθεσης που δικαιούνται όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να λάβουν κανονική άδεια απουσίας, προκειμένου να μετακινηθούν από τη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης στη Νάουσα Ημαθίας.

Το παραπάνω γεγονός μεταφέρθηκε υπό μορφή καταγγελίας από Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης στην Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.). Η Π.Ο.Ε.Σ. με έγγραφό της κάνει γνωστό ότι η άδεια απουσίας που προβλέπεται και χορηγείται λόγω μετάθεσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν χορηγείται στους Ο.Β.Α διότι αυτά τα στελέχη δεν μετατίθεται κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Ωστόσο το γεγονός της μετάθεσης των Ο.Β.Α έχει πραγματοποιηθεί για λόγους που έκρινε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και κατά συνέπεια η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει την αδικία προς αυτά τα στελέχη, που κατ΄ εξαίρεση μετατέθηκαν και να τους δοθεί η άδεια μετάθεσης.

Επίσης η κανονική άδεια απουσίας που έλαβαν, να τροποποιηθεί σε άδεια απουσίας λόγω μετάθεσης ή άλλου είδους άδεια, ώστε να μην χαθούν ημέρες από την προβλεπόμενη και αναγκαία για αυτούς κανονική άδεια απουσίας τους. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τους Ο.Β.Α που κατ΄ εξαίρεση μετατέθηκαν ώστε να τους δοθεί η άδεια μετάθεσης και να μην χάσουν ημέρες από την κανονική τους άδεια;  

Οι Βουλευτές

Στολτίδης Λεωνίδας

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης