Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1820/2020 έγγραφό μας, το οποίο προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 306/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Κ.), με το οποίο ζητήθηκε η ραφή όλων των υποχρεωτικών στολών που πρέπει να φέρουν οι στρατιωτικοί να γίνεται στο 700 ΣΕ και το ερώτημα που κατέθεσε το ΚΚΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στη ΒτΕ, ο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απήντησε ότι:

Για την κάλυψη των αναγκών των στελεχών σε βασικές και ευρείας χρήσης στολές (υπ’ αριθ 8, 8β, 8α), υφίσταται ήδη καθορισμένη διαδικασία, σύμφωνα με την οποία, το 700 ΣΕ ράβει και χορηγεί τις εν λόγω στολές στα στελέχη που υποβάλλουν σχετικό αίτημα και προσκομίζουν την αναγκαία ποσότητα υφάσματος, που τους χορηγείται περιοδικά από την Υπηρεσία. Ενδεικτικά, κατά την πενταετία 2015-2020, χορηγήθηκαν σε στελέχη 8.074 στολές διαφόρων τύπων, ενώ υφίσταται απόθεμα για κάλυψη επιπρόσθετων αναγκών.

Επιπλέον, λόγω της διακλαδικής λειτουργίας του 700 ΣΕ από το έτος 2017 και έπειτα, η παραγωγή του εργοστασίου αφορά κυρίως σε κοινά είδη ένδυσης – υπόδησης, ήτοι στολές ασκήσεων, τζάκετ και άρβυλα.

Τέλος, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εργοστασίου, έχει προβλεφθεί η πρόσληψη επτά (7) Επαγγελματιών Οπλιτών για το έτος 2021, οι οποίοι θα διαθέτουν σχετική ειδικότητα, προκειμένου να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες του εργοστασίου. 

ΚΚΕ ΡΑΦΗ ΣΤΟΛΩΝ 700 ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd