Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

To 2021 όδευσε προς το τέλος του, μια χρονιά ιδιαίτερα παραγωγική και δραστήρια για την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Στο xiakoslaos.gr μίλησε αποκλειστικά ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, κ. Νικόλαος Κουτσουράδης, τόσο για τις σπουδαίες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν εντός του 2021, όσο και για τις σημαντικές προσπάθειες που συνεχίζουν να καταβάλλουν καθημερινά για κάποια μείζονα θέματα, όπως αυτό της δημιουργίας Θαλάμου Αποσυμπίεσης για το νησί της Χίου στο Γενικό Νοσοκομείο «Σκυλίτσειο».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ένας απολογισμός γι’ αυτό το έτος μαρτυρεί την όλη τους δραστηριότητα, έτσι ώστε για έτος 2022 ο πήχης να ανέβει πολύ περισσότερο, σημειώνοντας ότι όταν γίνεται ο τελικός απολογισμός τότε καταλαβαίνει ο καθένας πόσο δραστήριος ήταν.

«Ξεκινήσαμε δειλά, γιατί ήταν κάτι καινούργιο τόσο για εμάς, όσο και για το νησί. Ωστόσο, είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Στρατιωτικών κι έτσι βαδίσαμε. Βαδίσαμε όλοι μαζί πάνω στα προβλήματα των στρατιωτικών, με την βοήθεια των ίδιων», τόνισε.

Ως πρώτο βήμα ο κ. Κουτσουράδης αναφέρει ότι για το 2021 ξεκίνησαν με τη Μοριοδότηση Στελεχών Υπηρετούντων στη Χίο, συμπληρώνοντας ότι μονάδες σαν της Χίου, πρώτης γραμμής και που συνεχώς βρίσκονται σε επιφυλακή δεν γίνεται να παίρνουν τα ίδια μόρια με κάποιες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας. Έπειτα, ως Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου συνέχισαν με τη Μοριοδότηση Στελεχών Υπηρετούντων τις Μονάδες του Δελφίνιου, το οποίο ανήκει στην περιοχή των Καρδαμύλων.

Παράλληλα, ακολούθησε το μεγάλο βήμα μετά από αρκετά χρόνια που αφορά την Προκήρυξη Επαγγελματιών Οπλιτών, ένα βήμα που πρόκειται να βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς θα τις κάνει πιο επιχειρησιακές: «Χρειαζόμασταν αυτήν την ανανέωση με νέο αίμα. Αναδεικνύουμε θέμα και προτείνουμε λύσεις πάνω σε αυτό», αναφέρει.

Ως βασικότερο θέμα εν έτη 2022 πλέον ο κ. Κουτσουράδης επεσήμανε την αναγκαιότητα Μονάδων με Αμίαντο στη Χίο, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο τους απάντησε θετικά, καθώς έχει εγκριθεί και το αντίστοιχο κονδύλι. Ωστόσο, αναφορικά με τα Επιδόματα και τις Άδειες των ΟΒΑ, υπογράμμισε ότι είναι μεγάλη αδικία: «Είναι βέβαιο ότι οι ΟΒΑ επιτελούν το ίδιο έργο που κάνουν και τα υπόλοιπα στελέχη. Έχουμε υποβάλει κι σε αυτό πρόταση και θεωρούμε ότι θα βρεθεί λύση».

Ο κ. Κουτσουράδης τόνισε ότι μία Ένωση είναι αναγκαίο να μπαίνει στη διαδικασία να συμμετέχει με άλλες Ενώσεις για μεγάλα προβλήματα, αναφέροντας ως παράδειγμα το πρόβλημα που σχετίζεται με τους Επαγγελματίες Οπλίτες στα 50 έτη, καθώς και το πρόβλημα που υπήρχε με τον αποκλεισμό των ΕΠΟΠ στο σχολείο Low Levelhumint, το οποίο και επιλύθηκε.

Εξίσου σημαντικές ήταν η προσπάθειες που έγιναν για τη δημιουργία Διαβάσεων πεζών μπροστά από την Ταξιαρχία, για την Σταδιοδρομική Εξέλιξη Φροντιστών και Αρχιτεχνιτών, για τη Μισθοδοσία Μαθητών ΣΜΥ που ήταν για αρκετό καιρό απλήρωτοι, για την Έκπτωση του εμβολίου της Μηνιγγίτιδας, αλλά και για την Πρόταση Θαλάμου Αποσυμπίεσης. Επίσης, ο κ. Κουτσουράδης συμπλήρωσε ότι έχουν έρθει σε επικοινωνία με τους Διευθυντές των δύο Νυκτερινών Λυκείων με θέμα απουσίες στελεχών από δραστηριότητες και υπηρεσίες.

«Ζητήσαμε να υπάρξει μία έκπτωση στα στρατιωτικά φαρμακεία 50% για το εμβόλιο της Μηνιγγίτιδας, μέχρι να μπει και στα υπόλοιπα ταμεία. Παράλληλα, θέσαμε τον πήχη ένα στάδιο παραπάνω, προτείνοντας τη δημιουργία ενός θαλάμου αποσυμπίεσης που θα εξυπηρετεί μία μεγάλη γκάμα παθήσεων. Οι Στρατιωτικοί είναι πάντα δίπλα στα προβλήματα των πολιτών και σε αυτό το κομμάτι θα βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας έτσι ώστε να γίνει κάτι μεγάλο, αφήνοντάς το ως παρακαταθήκη στους νεότερους», καταλήγει ο κ. Νίκος Κουτσουράδης εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πραγματοποίηση αυτού του αξιόλογου οράματος.

Εκτός απ’ τα σημαντικά έγγραφα που αναφέρθηκαν στο πρώτο μέρος του απολογισμού υπήρξαν και σημαντικές δράσεις, με πρώτη και σημαντικότερη αυτή του Μυελού των Οστών, μιας που από τη δράση του 2020 βρέθηκαν δυο συμβατοί δότες και χάρισαν ζωή σε ένα παιδάκι και σε μια μητέρα.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου δεν αποκλείστηκε κανένα παιδί στρατιωτικών από το δημοτικό camp κι έτσι είχαν απασχόληση το καλοκαίρι: «Πήραμε προσφορές από ιδιωτικά camp, ώστε όχι μόνο να μπορούν να πάνε σε camp αλλά να διαλέγουν και πού θα πάνε».

Μεγάλο βάρος έδωσαν και στην ενίσχυση των πυρόπληκτων, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης: «Μου φαινόταν αδύνατο να μην βάλουμε πλάτη στους πυρόπληκτους. Στείλαμε πολλά πράγματα με τη βοήθεια του Δήμου Χίου». Έπειτα, ο κ. Κουτσουράδης επεσήμανε ότι προχώρησαν σε μία σειρά προσφορών, όπως Προσφορές για  Μαστογραφία και Υπέρηχο, για Αξονική Τομογραφία, Προσφορά για Ηλεκτροδότηση σε στρατιωτικούς, Προσφορά από Γυμναστήρια σε στρατιωτικούς, από ομάδα για κολυμβητήριο και από μεσίτες για την εύρεση κατοικίας.

«Με τη βάση Δεδομένων που φτιάξαμε και με τη συνεργασία των στρατιωτικών βρήκαν 14 οικογένειες σπίτι, χωρίς την επιβάρυνση  από μεσίτες. Επίσης, Φτιάχτηκε Τράπεζα Αίματος της ΕΣΠΕΕΧΙ. Πλέον τα στελέχη μπορούν να πάνε όποτε επιθυμούν να δίνουν αίμα παίρνοντας και τη σχετική βεβαίωση. Φυσικά, κανονίσαμε προνομιακές τιμές για τη διενέργεια rapidtest και με τη συνεργασία της Περιφέρειας και του Δήμου δόθηκαν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά σε διάφορες Μονάδες που είχαν ανάγκη. Επιπλέον, με τη συνεργασία τον Δημάρχου φτιάχτηκε πάρκινγκ σε δύο Μονάδες και δρόμοι πλησίον της μιας Μονάδας, καθώς επίσης έγιναν αποψιλώσεις σε Μονάδες και δεντροκοπές».

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, κ. Νικόλαος Κουτσουράδης, τόνισε ότι οι δράσεις δεν θα σταματήσουν, καθώς έπεται μεγάλη συνέχεια: «Ο στόχος μας είναι να το πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θα επιμείνουμε σε όλες μας τις προσπάθειες. Ετοιμάζουμε κάτι μεγάλο για τον στρατιωτικό κόσμο», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: Χιακός Λαός