Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 31 Ιαν 2022

Τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022, κατά την επέτειο της θυσίας των νεκρών των Ιμίων, τιμώντας τη μνήμη τους, αλλά και όλων όσων κατά καιρούς έχουν θυσιαστεί κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στο Αιγαίο, ο Ανθστής (ΜΗΧ) Αναστάσιος Τσάκαλος, εκ μέρους της Π.Ο.Ε.Σ., μαζί με φορείς αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, κατέθεσε λίγα λουλούδια στο μνημείο των πεσόντων, που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας και των οδών Ρηγίλλης και Μουρούζη.

Οι τρεις αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού (Αντιναύαρχος Χ. Καραθανάσης, 34 ετών, κυβερνήτης, Αντιναύαρχος Π. Βλαχάκος, 31 ετών, συγκυβερνήτης και Πλοίαρχος Ε. Γιαλοψός, 29 ετών, χειριστής συσκευών) αποτελούσαν το πλήρωμα του μοιραίου ελικοπτέρου τύπου ΑΒ 212, που προερχόμενο από την Ελληνική φρεγάτα "Ναβαρίνο" κατέπεσε τη 05.30΄ της 31 Ιανουαρίου 1996, στη θάλασσα, βόρεια των βραχονησίδων Ίμια, σε αποστολή αναγνώρισης κατειλημμένου εδάφους, αφού είχε εντοπίσει Τούρκους κομάντος στη δυτική νησίδα.

Η κατάθεση λίγων λουλουδιών, από εμάς τους εν ενεργεία στρατιωτικούς, αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής που μπορεί κάποιος να αποτίσει στους τρεις ανωτέρω ήρωες, αλλά και όλους τους λοιπούς επώνυμους και ανώνυμους, αδικοχαμένους συναδέλφους μας, κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους.

Η μνήμη τους γεμίζει όλους εμάς, που ταχθήκαμε να «φυλάττουμε Θερμοπύλες», με ελπίδα, αισιοδοξία, δύναμη και κουράγιο για το αβέβαιο μέλλον μας και επιστροφή στα ιδανικά που χάνονται.

ΠΟΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΜΙΑ 2022 by Anestis Tsoukarakis on Scribd