Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ:   Συμμετοχή των ΕΔ στα Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας

ΣΧΕΤ. :  α.    Υπ’ αριθμ. πρωτ. 905/2022 έγγραφο μας

              β.   Υπ’ αριθμ. πρωτ. 931/2022 έγγραφο μας

              γ.   Υπ’ αριθμ. πρωτ. 993/2022 έγγραφο μας

              δ.   Υπ’ αριθμ. πρωτ. 1094/2022 έγγραφο μας

              ε.    Υπ’ αριθμ. πρωτ. 116/2022 έγγραφο της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Φ.

              Κύριε Υπουργέ.

Σε συνέχεια των σχετικών (α) έως (δ) με τα οποία έχουμε αναδείξει προβλήματα αναφορικά με τη συμμετοχή των ΕΔ στα Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, σας γνωστοποιούμε πρόσθετα προβλήματα που αναδεικνύει με το (ε) σχετικό έγγραφο της η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Φ.), το οποίο σας αποστέλλουμε συνημμένα.

 Με το εν λόγω έγγραφο η ανωτέρω Ένωση μεταφέρει τα παράπονα και την απογοήτευση των στελεχών των ΕΔ που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, ως προς την ενασχόλησή τους με τα περίπολα πυρασφαλείας τα οποία, επιπρόσθετα, εκτελούνται με οχήματα που κρίνονται από τα στελέχη ως επισφαλή.

Η Ομοσπονδία μας έχει αναδείξει κατ’ επανάληψη ότι η συμμετοχή του προσωπικού των ΕΔ στα Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης είναι καταχρηστική και πέραν των καθηκόντων των στρατιωτικών, οι οποίοι δεν είναι οι αρμόδιοι για την περίσταση και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή.

 Η νοοτροπία της Πολιτείας ότι οι στρατιωτικοί είναι τα «παιδιά για όλες τις δουλειές» πρέπει να σταματήσει. Οι στρατιωτικοί είναι εργαζόμενοι με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο εργασίας, τα οποία, δυστυχώς, ελαστικοποιούνται συνολικά με αυξανόμενους ρυθμούς, μόνο και μόνο επειδή η Πολιτεία μπορεί να το πράττει.

 Κατόπιν των ανωτέρω ζητάμε την άμεση απεμπλοκή όλων των στελεχών των ΕΔ από κάθε σχεδιασμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας που αναβαθμίζει σε ενεργό το ρόλο στους στρατιωτικούς, η συμμετοχή των οποίων μέχρι πρότινος περιοριζόταν στην υποστήριξη των αρμοδίων ανά περίπτωση φορέων.