Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π. - Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π. - Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας

Το ΔΣ της Ένωσής μας θα πραγματοποιήσει εθελοντική εβδομάδα αιμοδοσίας από 12 Νοεμβρίου 2018 έως και 17 Νοεμβρίου 2018, σε  συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Το Ωράριο αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης είναι:

  • Καθημερινές 09:00 έως 13:30 και 18:00 έως 20:00                
  • και Σάββατο 10:00 με 13:00

Μπορείτε να δώσετε σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αναφέροντας τον αριθμό μητρώου Αιμοδοτών της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π (14544).

Υπενθυμίζεται ότι:

Η τράπεζα αίματος στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της αλλά και άλλων φίλων οι οποίοι επιθυμούν να συνεισφέρουν και να αφιερώσουν 10’ λεπτά  από τον χρόνο τους γνωρίζοντας ότι η πράξη τους αυτή μπορεί να σώσει την ζωή ενός συνανθρώπου τους.

Σκοπός της δημιουργίας της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργήσει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας είναι:

- Η δημιουργία ενός ικανού αποθέματος αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών που μπορεί να προκύψουν στους συναδέλφους και στα μέλη των οικογενειών τους.

- Η ανάπτυξη πνεύματος και αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς

Εθελοντής αιμοδότης μπορεί να γίνει ο καθένας με ηλικία από 18 έως 62 ετών εφόσον είναι υγιής. Οι άνδρες μπορούν να δώσουν αίμα έως και τέσσερις (4) φορές το χρόνο ενώ οι γυναίκες τρεις (3). Το μεσοδιάστημα μεταξύ δύο αιμοδοσιών δεν μπορεί να είναι μικρότερο των τριών μηνών.

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι όπως ανταποκριθούν και προσέλθουν μαζικά καθώς η πράξη τους αυτή είναι ένδειξη αγάπης και αλληλεγγύης προς των συνάνθρωπο πράγμα που χαρακτηρίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.