Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ. - Εθελοντική αιμοδοσία την 3.12.2018 - Συμμετέχουμε όλοι

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΡΟΔ. - Εθελοντική αιμοδοσία την 3.12.2018 - Συμμετέχουμε όλοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΣΠΕ.Ε.ΡΟΔ., είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει στα μέλη της τη δημιουργία Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών (τράπεζας αίματος)  με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης» και αριθμό μητρώου στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών 14852.

Προς δημιουργία ικανού αποθέματος θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής αιμοδοσία τη Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018 στο Τμήμα Αιμοληψιών και ώρες  08:30 έως 13:30 και 18:00 έως 19:30.

Υπενθυμίζεται ότι:

Η τράπεζα αίματος στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά αίματος των συναδέλφων μελών του σωματείου μας. Όσες και όσοι συνάδελφοι μπορούν και  επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντικά , παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο διαχειριστή για την Ένωση μας κ. Σαντοριναίο Παναγιώτη στο τηλ. 6984115311-6945708906 ή να στείλουν email στο [email protected].

Σκοπός της λειτουργίας της τράπεζας αίματος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης είναι:

α) Η δημιουργία αποθέματος αίματος για την αντιμετώπιση αναγκών των συναδέλφων  και των οικογενειών τους.

β) Η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Εθελοντής αιμοδότης μπορεί να γίνει καθένας που έχει ηλικία από 18 έως 62 ετών, εφόσον είναι υγιής. Οι άνδρες μπορούν να δώσουν αίμα έως και τέσσερις (4) φορές το χρόνο, ενώ οι γυναίκες έως και τρείς (3) φορές το χρόνο. Το μεσοδιάστημα μεταξύ 2 αιμοδοσιών δεν μπορεί να είναι μικρότερο των τριών (3) μηνών. Δικαιούχοι μονάδων αίματος της τράπεζας αίματος του σωματείου μας είναι οι συνάδελφοι με τις οικογένειες τους.

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι όπως προσέλθουν μαζικά καθώς η προσφορά αίματος αποτελεί κορυφαία πράξη αγάπης και αλληλεγγύης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η άμεση εξεύρεση αίματος συντελεί καθοριστικά στην έγκαιρη και αίσια έκβαση πολλών περιστατικών και απαλλάσσει τους ενδιαφερόμενους από την αγωνία και το άγχος για την εξεύρεση αίματος.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως γνωστοποιηθεί σε όλο το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό σας η δημιουργία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών (τράπεζας αίματος)  με την επωνυμία «Ένωση Στρατιωτικών περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης» και αριθμό μητρώου στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών 14852 καθώς και η ημερομηνία της εθελοντικής αιμοδοσίας (03 Δεκ 2018) για τις, εν συνεχεία και κατά κρίση ενός εκάστου, ενέργειες.