Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. - Ο Πρόεδρος στο δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης / Αποφασισμένη η Ένωση να δώσει λύσεις στα προβλήματα των μελών της

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. - Ο Πρόεδρος στο δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης / Αποφασισμένη η Ένωση να δώσει λύσεις στα προβλήματα των μελών της

Με αμείωτη αγωνιστική διάθεση η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. συνεχίζει, από τις πρώτες κιόλας μέρες του 2019, να προωθεί ζητήματα που ταλαιπωρούν τα μέλη της και να διεκδικεί λύσεις.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, κ. Βάιος Τσαπρούνης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου, γνωστοποίησε σειρά σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν τους στρατιωτικούς ,τα οποία ήδη ξεκίνησε να προωθεί αναζητώντας τις καλύτερες δυνατές λύσεις η Ένωση σε συνεργασία με την Ομοσπονδία.

Η δικαίωση που ήρθε με την απόφαση του ΣτΕ για την καταβολή των αναδρομικών τους μετά τις περικοπές που υπέστησαν στους μισθούς τους από τον Ιούλιο του 2012, υλοποιήθηκε μόνο ως προς το ένα σκέλος της προσφυγής τους. Την καταβολή των αναδρομικών.

Όμως η απόφαση είναι σαφής και ως προς την επαναφορά του μισθού στα επίπεδα του 2012:’ Τα αναδρομικά καταβλήθηκαν όμως δεν υπήρξε συμμόρφωση επί του συνόλου της απόφασης που μας δικαίωσε. Δεν επανήλθαν οι μισθοί στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Έχουμε ήδη καταθέσει αίτηση για το θέμα στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ , η οποία θα την εξετάσει στις 23 Ιανουαρίου.  

Και συνεχίζουμε, με αγωγές και όχι αιτήσεις,  την αναδρομική διεκδίκηση των επιδομάτων δώρων και αδείας’, υπογραμμίζει.

Εκτός όμως από τα παραπάνω, μια σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με τα μισθολογικά των στρατιωτικών και την αξιοπρεπή διαβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους- πρωτίστως όμως προβλέπονται ή δύνανται να ενταχθούν στο ειδικό μισθολογικό καθεστώς που τους αφορά -βρίσκονται στο επίκεντρο των μαχητικών διεκδικήσεων της Ένωσης .

Ο κ. Τσαπρούνης ενημερώνει ότι ήδη η Ομοσπονδία κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση κατά των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, αναφορικά με τη μη αποζημίωση της νυκτερινής απασχόλησης, όπως ο σχετικός νόμος ορίζει.

Ο αποκλεισμός στρατιωτικών από το επίδομα στέγασης-παρά το γεγονός ότι έχουν τις προϋποθέσεις- εξαιτίας  της σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ υπουργείου και τράπεζας Πειραιώς- στην προκειμένη περίπτωση αφορά λογαριασμό μισθοδοσίας- και περιλαμβάνει χαμηλά επιτόκια σε συγκεκριμένες τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα, είναι επίσης ένα θέμα στο οποίο αναζητείται λύση, και συγκεκριμένα εξαίρεση,  από την Ένωση. Η διαπίστωση έγινε από μέλος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ, η οποία άμεσα το προώθησε στην Ομοσπονδία.

Η μη καταβολή του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α) , είναι ένα ακόμη ζήτημα που πιέζει να επιλυθεί τόσο η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ όσο και η Ομοσπονδία.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσαπρούνης στην συγκινητική ανταπόκριση του Δ’Σ.Σ και της τοπικής κοινωνίας να σταθούν αλληλέγγυοι στο δράμα που βιώνει η οικογένεια συναδέλφου του- με δυο ανήλικα παιδιά-  μετά την καταστροφή του σπιτιού της οικογένειας από πυρκαγιά, τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στον Πετεινό:’ Ο Διοικητής Ταξιαρχίας Υποστήριξης και ο ίδιος ο Διοικητής του Δ’Σ.Σ ήταν παρόντες , δίπλα στο συνάδελφο, από την πρώτη στιγμή. Όπως και όλοι μας. Το Σώμα ανέλαβε την αποκατάσταση των ζημιών και πρότεινε λύση διαμονής της οικογένειας σε ξενώνα. Η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο συνάδελφος και η οικογένεια του, με αξιοπρέπεια, προσπαθούν να ορθοποδήσουν . Επειδή γνωρίζω ότι επιχειρηματίες της Ξάνθης εκδήλωσαν την επιθυμία να βοηθήσουν την οικογένεια με διάθεση υλικών, καλό είναι να επικοινωνούν με το Δ’Σ.Σ για να υπάρχει συνεργασία και συντονισμός’, κατέληξε ο κ. Τσαπρούνης.

 

Πηγή: www.radio899.gr