Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. - Οδική Κυκλοφορία επί της Ε.Ο. Ξάνθης - Καβάλας

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. - Οδική Κυκλοφορία επί της Ε.Ο. Ξάνθης - Καβάλας

Αξιότιμοι κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

 

Όπως είναι ευρέως γνωστό, πλησίον του δημοτικού διαμερίσματος του Πετροχωρίου του δήμου Ξάνθης, βρίσκεται το Στρατόπεδο «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ», το οποίο απασχολεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας, οι οποίοι διαμένουν τόσο στην πόλη της Ξάνθης, όσο και στις πόλεις των όμορων Περιφερειακών Ενοτήτων (Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας).

 

Όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι, χρησιμοποιούν την Ε.Ο. Ξάνθης - Καβάλας που αφορά στο τμήμα Ξάνθη – Διασταύρωση Πετροχωρίου, με αποτέλεσμα αυτός να επιβαρύνεται κατά τις πρωϊνές και μεσημβρινές ώρες, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στα κάτωθι σημεία:

 

- Από Ξάνθη προς Στρατόπεδο Πετροχωρίου.

 

Στη διασταύρωση της Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας με την οδό που κατευθύνεται στην βιομηχανική περιοχή (φανάρια βιομηχανικής περιοχής).

 

- Από Στρατόπεδο Πετροχωρίου προς Ξάνθη.

 

Στη διασταύρωση της οδού του Πετροχωρίου που οδηγεί στο Στρατόπεδο με την Ε.Ο Ξάνθης – Καβάλας.

 

Στη βιομηχανική περιοχή. 

 

Στη διασταύρωση της Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας με την οδό που κατευθύνεται στην πόλη (διασταύρωση «ΒΙΩΝ»).

 

- Από δυτικό κόμβο Εγνατίας Οδού προς Στρατόπεδο Πετροχωρίου και αντίστροφα.

 

Στη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Πετροχωρίου – Βανιάνου με την Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας (φανάρια Πετροχωρίου).

 

Στη διασταύρωση της Ε.Ο Ξάνθης – Καβάλας με την οδό του Πετροχωρίου που οδηγεί στο Στρατόπεδο.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με τις οδηγίες της Υπηρεσίας μας -προς αποφυγή ατυχήματος- κατά την έξοδο στην Ε.Ο Ξάνθης – Καβάλας από το Στρατόπεδο, τα υπηρεσιακά οχήματα οφείλουν να διέρχονται μέσα από το Πετροχώρι, διασχίζοντας κάθετες οδούς που δεν έχουν προτεραιότητα, προκειμένου να εκμεταλλευτούν την ασφάλεια των φαναριών στη διασταύρωση με την Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας.

 

Από τα παραπάνω, γίνεται αντιληπτό ότι ο κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος είναι υπαρκτός, πόσο δε μάλλον υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες όπου η ορατότητα είναι περιορισμένη και η ολισθηρότητα του οδοστρώματος μεγάλη.

 

Η Ένωσή μας, προκειμένου να διαφυλάξει την ασφάλεια των συναδέλφων μας και κατά προέκταση των συμπολιτών μας, προτείνει την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να κατασκευαστούν κυκλικοί κόμβοι (roundabouts) στα κάτωθι σημεία:

 

Διασταύρωση «Βίων»

 

Φανάρια Βιομηχανικής Περιοχής

 

Διασταύρωση Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας με την οδό που οδηγεί στο Στρατόπεδο Πετροχωρίου.

 

Φανάρια Πετροχωρίου.

 

Επιπλέον, μέχρι την υλοποίηση της ως άνω πρότασής μας, παρακαλούμε όπως παρέμβετε στη λειτουργία των φαναριών της βιομηχανικής περιοχής και του Πετροχωρίου, προκειμένου να δίδεται περισσότερος χρόνος προτεραιότητας στους κινούμενους επί της Εθνικής Οδού Ξάνθης – Καβάλας κατά τις πρωϊνές (06:30 – 07:00) και μεσημβρινές (14:30 – 15:00) ώρες.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-451-20190321_ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΚΥΚΛΙΚΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ - ΞΑΝΘΗ by ΠΟ ΕΣ on Scribd