Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ - Εθελοντική αιμοδοσία

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ - Εθελοντική αιμοδοσία

Το ΔΣ της Ένωσής μας θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία έως και 30 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ - ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ - ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΩ.

Το Ωράριο αιμοδοσίας του Γ.Ν. - Κ.Υ. ΚΩ «O Ιπποκράτης» είναι: Καθημερινές 08:30΄ έως και 13:30΄.

Μπορείτε να δώσετε σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, αναφέροντας τον αριθμό μητρώου Αιμοδοτών της «ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΩ» (14849).

Έως στις 30 Νοεμβρίου 2018 ελπίζουμε να συγκεντρωθεί ικανός αριθμός φιαλών αίματος των αιμοδοτών, ώστε μεγάλο ποσοστό να χορηγηθεί στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ".

Υπενθυμίζεται ότι:

Η τράπεζα αίματος στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά των μελών της, αλλά και άλλων φίλων οι οποίοι επιθυμούν να συνεισφέρουν και να αφιερώσουν 10’ λεπτά από το χρόνο τους, γνωρίζοντας ότι η πράξη τους αυτή μπορεί να σώσει τη ζωή ενός συνανθρώπου τους.

Σκοπός της δημιουργίας της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργήσει η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω είναι:

- Η δημιουργία ενός ικανού αποθέματος αίματος για την αντιμετώπιση των αναγκών που μπορεί να προκύψουν στους συναδέλφους και στα μέλη των οικογενειών τους.

- Η ανάπτυξη πνεύματος, αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς. 

Εθελοντής αιμοδότης μπορεί να γίνει ο καθένας και η καθεμία με ηλικία από 18 έως 62 ετών εφόσον είναι υγιής. Οι άνδρες μπορούν να δώσουν αίμα έως και 4 φορές το χρόνο ενώ οι γυναίκες 3. Το μεσοδιάστημα μεταξύ δύο αιμοδοσιών δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 3 μηνών.

Παρακαλούνται όλες και όλοι οι συνάδελφοι όπως ανταποκριθούν και να προσέλθουν μαζικά, καθώς η πράξη τους αυτή είναι ένδειξη αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, γεγονός που χαρακτηρίζει το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.