Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1476/2020 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 453/2020 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.) σχετικά με τη δυσαρέσκεια των στελεχών του ΣΞ αναφορικά με την ανισοκατανομή στη χορήγηση ημερών  εκτός έδρας (ΗΕΕ) που προτίθεται να χορηγήσει το ΓΕΣ, ως εφάπαξ αποζημίωση για την κάλυψη αναγκών λόγω των αυξημένων και παρατεταμένων μέτρων επιφυλακής και επιτήρησης για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών και το ερώτημα που κατατέθηκε στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, από το ΚΚΕ, ο ΥΕΘΑ κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απήντησε ως εξής: 

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) προβλήθηκε, προς το καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών, η αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης των προϋπολογισμών των Γενικών Επιτελείων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών τους, λόγω των αυξημένων και παρατεταμένων μέτρων επιτήρησης που έλαβαν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της επαύξησης της αποτρεπτικής ικανότητας της Χώρας, για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών.

Το Υπουργείο Οικονομικών ανταποκρίθηκε, ενισχύοντας τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ με συνολικό ποσό 36.630.000€. Από το εν λόγω ποσό, πιστώσεις ύψους 9.470.000€ εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό του ΓΕΣ, εκ των οποίων 4.400.000€ επί του Αναλυτικού Λογαριασμού Εξόδων 2420403001, που αφορά σε «Έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης προσωπικού».

Κατόπιν αυτών, στην παρούσα φάση, το ΓΕΣ στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, η συμβολή του οποίου στην επαύξηση της αποτρεπτικής ισχύος της Χώρας για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών είναι καθοριστικής σημασίας, προέβη στην ανάληψη των απαιτούμενων ενεργειών, προκειμένου να καταστεί δυνατή η, κατά το μέγιστο δυνατό βαθμό, οικονομική αποζημίωση του συνόλου των εμπλεκομένων.

ΚΚΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd