Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σαλαμίνα, 11 Ιουλίου 2022

 

      Τις τελευταίες μέρες η Ένωσή μας έχει γίνει αποδέκτης πολλών παραπόνων συναδέλφων Αξιωματικών του ΠΝ, ευρισκομένων σε κατάσταση Εκτός Οργανικών Θέσεων (Ε.Ο.Θ.), οι οποίοι με πικρία διαπίστωσαν την επιβεβαίωση της πρόσφατης αρθρογραφίας που αποκάλυπτε την επικείμενη καρατόμηση μεγάλου μέρους αυτών, ενάντια σε κάθε πρόβλεψη του νόμου και με διαδικασίες επιλογής που ουδέποτε τους γνωστοποιήθηκαν.

 

        Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα να αναδειχθεί το πρόβλημα (βλ. ερώτηση ΚΚΕ υπ’ αριθμ. πρωτ. 5341/2022 και ερώτηση 26 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπ’ αριθμ. πρωτ. 6268/2022) και, έστω την τελευταία στιγμή, να γίνει αντιληπτό το επιχειρούμενο σφάλμα και να αποτραπεί, ίσως για πρώτη φορά στα χρονικά η απάντηση σε όλα δόθηκε απευθείας με ΦΕΚ (Γ΄ 1619/6-7-2022).

 

        Ακόμα πιο θλιβερό είναι το γεγονός ότι, όπως μας μεταφέρθηκε, ουδείς εκ της Υπηρεσίας θεώρησε πρέπον να επικοινωνήσει προηγουμένως μαζί τους για να τους γνωστοποιήσει την πρόθεση της Διοικήσεως να τους αποστρατεύσει, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ελάχιστο σεβασμό στην πολυετή προσφορά τους στις ΕΔ.

 

          Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένο ότι, όπως διαφαίνεται, ο ασκός του Αιόλου άνοιξε οριστικά, προτρέπουμε όλες/ους τις/ους Αξιωματικούς (όχι μόνο του ΠΝ) που βρίσκονται σε κατάσταση Ε.Ο.Θ. να επικοινωνήσουν με τα ανά κλάδο οικεία γραφεία σταδιοδρομίας, προκειμένου να ενημερωθούν για το μέλλον τους, ώστε να μπορέσουν  να  προγραμματίσουν εγκαίρως τις όποιες ενέργειές τους.

 

Αποστρατείες Αξιωματικών ΠΝ... by Dimitris Meth