Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 7 Ιουλίου 2022

Την 20η Μαΐου 2022 η Ομοσπονδία μας (ίδετε υπ΄ αριθμ. πρωτ. 903/2022 έγγραφο), απευθυνόμενη στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, προφητικά προσπάθησε να τον προκαλέσει να απαντήσει δημόσια για τι προτίθεται να κάνει με τις/τους συναδέλφισσές/ους μας οι οποίες/οι, ως ενταγμένες/οι σε εκτός οργανικές θέσεις (ΕΟΘ) επρόκειτο να δουν την πόρτα της εξόδου από τις Ένοπλες Δυνάμεις και μάλιστα λίαν συντόμως, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Το ως άνω έγγραφο προκάλεσε έντονο κοινοβουλευτικό έλεγχο: την 23.5.2022 από το ΚΚΕ, με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 5341/2022 ερώτησή του, η οποία δεν έχει απαντηθεί ακόμη και μόλις χτες (06.7.2022) με ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ήδη από το πρωί της 6ης Ιουλίου 2022 δεν σταμάτησαν να χτυπούν τα τηλέφωνα της Ομοσπονδίας μας από Αξιωματικούς Εκτός Οργανικών Θέσεων (ΕΟΘ), οι οποίοι πληροφορήθηκαν από στόμα σε στόμα ότι εκδόθηκε το υπ΄ αριθμ. 1619 Γ΄/06.7.2022 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) με τις αποστρατείες τους. Το γιατί δεν απαντήθηκε λοιπόν το ερώτημα του ΚΚΕ ίσως δεν χρειάζεται να το αναφέρουμε καν. Τώρα το καταλαβαίνουν όλες και όλοι οι στρατιωτικοί. Η απάντηση στο ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προφητεύουμε ποια θα είναι. Το ίδιο το ΦΕΚ.

Το θλιβερό όμως που διαπιστώσαμε είναι ότι, με το ίδιο ΦΕΚ αποστρατεύονται εκατόν πενήντα έξι (156) συνάδελφοί μας, ενώ εκατόν είκοσι έξι (126) συνάδελφοί μας παραμένουν ΕΟΘ, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που κυκλοφορούσαν ότι επίκειται εκκαθάριση αξιωματικών.

Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένο ότι, ως διαφαίνεται, ο ασκός του Αιόλου άνοιξε και θα συμπαρασύρει (εάν δεν το έχει κάνει ήδη) και αξιωματικούς και των άλλων Κλάδων, συνιστούμε όλες/ους τις/ους Αξιωματικούς που βρίσκονται σε κατάσταση ΕΟΘ να επικοινωνήσουν με τα ανά κλάδο οικεία γραφεία σταδιοδρομίας, προκειμένου να ενημερωθούν εάν πρόκειται να αποστρατευθούν ή όχι, τους δε συναδέλφους μας που ήδη αποστρατεύονται να διεκδικήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους δια της δικαστικής οδού.

Είναι αυτονόητο ότι η Ομοσπονδία μας εκφράζει την απόλυτη απογοήτευσή της γι’ αυτή την εξέλιξη και τα τετελεσμένα που δημιουργεί, όταν μάλιστα έξι (6) μήνες πριν η Υπηρεσία αποστράτευσε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, Συνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη, ο οποίος αν και πληρούσε τις προϋποθέσεις να τεθεί ΕΟΘ δεν τέθηκε, έναντι του Προέδρου της ομοειδούς Ομοσπονδίας, ο οποίος μέχρι και σήμερα χαίρει τη θέση του ως ΕΟΘ. Άραγε τι έχει να απαντήσει ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας στα εκατόν πενήντα έξι (156) επιχειρησιακά στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που αποστρατεύει με το ως άνω Προεδρικό Διάταγμα; Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά;