Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ' αριθμ. πρωτ. 1171/2022 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, σχετικά με την επικείμενη αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, σε ασφαλισμένους του Ταμείου της Πολεμικής Αεροπορίας, το ΚΚΕ με ερώτησή του δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, φέρνει το θέμα στη ΒτΕ, ως εξής:

                                                                           ΕΡΩΤΗΣΗ

                        Προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Υγείας

Θέμα: Νέα πρόκληση από την κυβέρνηση, η επικείμενη αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, σε ασφαλισμένους του Ταμείου της Πολεμικής Αεροπορίας

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) επανέρχεται με νεώτερο έγγραφό της, για πολλοστή φορά, σχετικά με την επικείμενη νέα αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, από 1η Αυγούστου στους ασφαλισμένους του Ταμείου της Πολεμικής Αεροπορίας, από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα για μια ακόμη φορά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με έγγραφό του προειδοποιεί την κυβέρνηση, ότι θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Ταμείου Πολεμικής Αεροπορίας. Όπως αναφέρει στο έγγραφό του ο Σύλλογος, βρίσκεται επί ενάμισι χρόνο αντιμέτωπος με αναίτιες  περικοπές άυλων συνταγών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τις διακοπές, με ευθύνη της κυβέρνησης, της χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων στους στρατιωτικούς.   

Πρόσφατα μάλιστα το ΚΚΕ κατέθεσε τις ερωτήσεις 5832/ 16 Ιούνη 2022 και 6181/01 Ιούλη 2022, σχετικά με τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του Ταμείου Στρατού Ξηράς.

Οι οικογένειες των στρατιωτικών, όπως και όλος ο λαός είναι αντιμέτωποι με το κύμα ακρίβειας κι ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα και σε άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Μαζί με αυτά τα οξυμένα προβλήματα οι οικογένειες των στρατιωτικών έχουν να αντιμετωπίσουν και τις συχνές διακοπές χορήγησης επί πιστώσει φαρμάκων.

Η ευθύνη βρίσκεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση, η οποία τόσο στην πρόσφατη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, αλλά και στην πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Άμυνας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε νέα εξοπλιστικά προγράμματα για Νατοϊκούς σκοπούς. Όταν όμως πρόκειται για την κάλυψη αναγκών των στρατιωτικών επικαλείται δημοσιονομικές δυσκολίες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα πάρει άμεσα η κυβέρνηση για να σταματήσει το συχνό και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της μη πληρωμής του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, που έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη φορά τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

                                                                                                Οι Βουλευτές

                                                                                              Παπαναστάσης Νίκος

                                                                                                Παφίλης Θανάσης