Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

27
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2024

 

        Η Ομοσπονδία μας είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη και αντιπροσωπεία της αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του ΔΣ, Ανθυποπλοίαρχο (Ε) Δημήτριο Μεθενίτη, τον Συνταγματάρχη (ΠΖ) Χρήστο Ουζουνάκη και τον Αρχισμηνία (ΕΤΕΤΗ) Ευάγγελο Κουτρουφίνη.

 

        Η συνάντηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, κατά το οποίο παραδόθηκε στον κ. Αρχηγό ενημερωτικό με τις παρατηρήσεις και τα σύντομα σχόλια της Π.Ο.Ε.Σ. για πλήθος θεμάτων που απασχολούν το προσωπικό της ΠΑ, τα οποία παρουσιάστηκαν λεπτομερώς.

 

        Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα μέριμνας για το προσωπικό, επί των οποίων ο κ. Αρχηγός έδειξε να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος. Ενδεικτικά, σχολιάστηκαν οι συνθήκες εργασίας στην ΠΑ, η μη επίλυση χρονίζοντων προβλημάτων όπως αυτού των ηλικιακών ορίων των ΕΠΟΠ, προβλήματα στη στέγαση, ζητήματα οικονομικής και σταδιοδρομικής φύσεως κλπ. Επίσης συζητήθηκαν πολύ σοβαρά θέματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί τα Μετοχικά Ταμεία και την υγειονομική περίθαλψη και τα οποία έχουν προκαλέσει ανησυχία στο προσωπικό.

 

        Προς πολύ μεγάλη μας ικανοποίηση, διαπιστώσαμε ότι ο κ. Αρχηγός έχει ως κύρια προτεραιότητά του τη βελτίωση της συνολικής καθημερινότητας του προσωπικού της ΠΑ και σε αυτό το πλαίσιο εξέφρασε την πεποίθηση ότι απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια. Από την πλευρά μας, δηλώσαμε ότι θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της Ηγεσίας προς αυτή την κατεύθυνση και υπό αυτό το αισιόδοξο πνεύμα, συμφωνήθηκε να υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα στο ΓΕΑ και την Ομοσπονδία μας.