Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ: Υγιεινή - Νοσηλεία (Υπενθύμιση Εγκυκλίου για την Εποχική Γρίπη και τον Αντιγριπικό Εμβολιασμό)

α.Φ.900 /ΑΔ.496/Σ.26/15-01-2020/ΓΕΑ/ΔΥΓ/7

β.Αρ.Πρωτ.Δ1α/Γ.Π.οικ.60071/29 Σεπ 2020/Υπουργείο Υγείας

γ.Φ.700/151/479521/Σ.678/06-10-2020/ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ/2

1. Σας διαβιβάζουμε συνημμένα ανωτέρω (β) και (γ) σχετικές προς ενημέρωσή σας και τις κατά την κρίση σας ενέργειες.

2. Διευκρινίζεται ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός συνιστάται σε προαιρετική βάση ακολουθώντας την ακόλουθη ιεράρχηση:

α. Ευπαθείς ομάδες ατόμων σύμφωνα με ηλικιακά και παθολογικά κριτήρια, όπως αναγράφονται στη σχετική εγκύκλιο.

β. Κλειστοί πληθυσμοί, όπως σπουδαστές-μαθητές Στρατιωτικών Σχολών (ΣΙ, ΣΜΥΑ) και νεοσύλλεκτοι σε Μονάδες κατάταξης (124ΠΒΕ).

γ. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υγείας (ιατρονοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό).

δ. Επιχειρησιακά κρίσιμα στελέχη.

3. Υπενθυμίζεται επίσης και η φετινή αναγκαιότητα έγκαιρης προμήθειας ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος έναντι της γρίπης (Α,Β) από το σύνολο των Υγειονομικών Υπηρεσιών της ΠΑ μέσω απαιτήσεων στο 201ΚΕΦΑ ή από το εμπόριο. Η προμήθεια αυτών των ταχέων δοκιμασιών (rapidtests) έναντι της γρίπης κρίνεται σκόπιμη για την ταχεία διαφορική διάγνωση της γρίπης από λοιμώξεις του αναπνευστικού.

4. Επιπρόσθετα, σε συνέχεια (α) σχετικής παρακαλούμε όπως οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Μονάδων και το ΤΕΠ/251ΓΝΑ ενεργοποιηθούν ξανά και αποστέλλουν ημερήσια αναφορά ασθενών με γριπώδη-ιογενή συνδρομή, συμπεριλαμβάνοντας τυχόν στοιχεία θετικού ή αρνητικού αποτελέσματος γρίπης ή COVID19, έως τις 10.00 καθημερινά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις διευθύνσεις ................... Έναρξη αναφορών από τη λήψη παρούσας διαταγής.

5. Αναφορικά με τον αντιγριπικό εμβολιασμό σε σπουδαστές-μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών (ΣΙ, ΣΜΥΑ) και σε νεοσυλλέκτους Μονάδων κατάταξης (124ΠΒΕ), συστήνεται ισχυρά να προηγείται η ενημέρωσή τους από τις αντίστοιχες Υγειονομικές Υπηρεσίες σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού γενικότερα αλλά και ειδικότερα του αντιγριπικούκαι στη συνέχεια να ακολουθεί η πρόταση και η διενέργεια του εμβολιασμού.