Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Αποζημίωση για τη Νυκτερινή Απασχόληση των Στρατιωτικών 

α. Ερώτηση 5773/08.4.2021 της Βουλής των Ελλήνων (ΚΚΕ)

β. Απάντηση 5289 ΕΞ 2021/05.5.2021 (ΥΠΟΙΚ)

Αξιότιμοι κοι Υπουργοί.

Με τη (β) σχετική απάντηση επί της (α) όμοιας ερώτησης κ.κ. βουλευτών του ΚΚΕ, αφού δεν απαντάτε ευθέως πότε θα καταβάλλετε την οφειλόμενη αποζημίωση για τη νυκτερινή εργασία των στρατιωτικών, που θεσπίστηκε νομοθετικώς για πρώτη φορά στην ιστορία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, μεταξύ των άλλων, ενημερώνετε το σύνολο των στρατιωτικών ότι για τη χορήγηση της ανωτέρω αποζημίωσης η προκαλούμενη δαπάνη θα πρέπει να καλυφθεί στο πλαίσιο του εκτελούμενου Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Ήδη ευρισκόμαστε στα μέσα του τρέχοντος έτους (2021) και όσο και να προσπαθήσαμε να αλιεύσουμε από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το έτος 2021 τυχόν προκαλούμενη δαπάνη δεν καταφέραμε να βρούμε κάτι σχετικό. Μπορεί να κάνουμε λάθος. Κατόπιν τούτου παρακαλούμε όπως μας υποδείξετε και μας κοινοποιήσετε τον κωδικό εκείνο του Κρατικού Προϋπολογισμού όπου έχει εγγραφεί η σχετική δαπάνη και μας γνωρίσετε τους λόγους, εφόσον έχει εγγραφεί δαπάνη, της μη εισέτι καταβολής της υπόψη αποζημίωσης.

Εάν κοι Υπουργοί κάθε χρόνο επαναλαμβάνετε τα ίδια και τα ίδια, θεωρούμε ότι δεν έχετε την πρόθεση να καταβάλλετε την υπόψη αποζημίωση. Μπορεί να κάνουμε και λάθος. Τι λέτε;

ΚΚΕ ΑΠΟΖΗΜΩΣΗ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΙΚ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΠΟΕΣ 686/2021 ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd