Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 833/2021 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, σχετικά με τη μη αποζημίωση των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) που υπηρετούν στην 114 ΠΜ, το θέμα έρχεται στη ΒτΕ δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου από το ΚΚΕ, για όλους τους ΟΒΑ της ΠΑ, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας 

Θέμα: Απλήρωτα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας

Σύμφωνα με έγγραφο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ), γίνεται γνωστό ότι στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α) που υπηρετούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Τανάγρα, δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις για τις υπηρεσίες που πραγματοποιούν τα Σαββατοκύριακα, σε αντίθεση με το υπόλοιπο προσωπικό της μονάδας που πληρώνεται κανονικά.

Περαιτέρω, μετά τη δημοσιοποίηση του παραπάνω γεγονότος, Ο.Β.Α. που υπηρετούν και σε άλλες Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας κατήγγειλαν στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ότι σε καμία Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας δεν καταβάλλονται οι αποζημιώσεις για την εκτέλεση των υπηρεσιών τους τα Σαββατοκύριακα και μάλιστα για όλα τα χρόνια εργασίας τους, αισθανόμενοι μειονεκτικά έναντι των λοιπών συναδέλφων τους.

Η κυβέρνηση, αποδεικνύεται ότι τελικά χρησιμοποιεί το χαμηλόβαθμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων μόνο ως επικοινωνιακό μέσο, προκειμένου να σπείρει ελπίδες σε άνεργα παιδιά και να θερίσει τελικά απογοήτευση και πίκρα. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει πολλάκις αναφερθεί στην ανισομερή διαχείριση των Ο.Β.Α. και των λοιπών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αναφορικά με τη μη καταβολή σε αυτούς σειρά επιδομάτων (όπως το επίδομα παραμεθορίου ή το επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας). Τώρα έρχεται να προστεθεί και αυτό της απλήρωτης πενθήμερης εργασίας τους, ωσάν να βρίσκονται στον μεσαίωνα. Το εργασιακό νομοσχέδιο ήδη διαφαίνεται πώς θα λειτουργήσει, αρχής γενομένης από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.   

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

  1. Τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την καταβολή των οφειλόμενωναμοιβών για τις υπηρεσίες τα Σαββατοκύριακα, στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.) που υπηρετούν σε Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας; 
  2. Πώς έχει εξασφαλιστεί η μετακίνηση των παραπάνω στελεχών, από τις οικίες τους προς τις Μονάδες τους, κατά τα Σαββατοκύριακα, για την εκτέλεση υπηρεσίας;
  3. ‘Έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση σε τι δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει φέρει τους Ο.Β.Α.;
  4. Θα πει όλη την αλήθεια στους υποψήφιους Ο.Β.Α., που όπως ανακοίνωσε σύντομα θα προσλάβει στις Ένοπλες Δυνάμεις; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΒΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd