Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ : Προβλήματα στις Υγειονομικές Εξετάσεις Υποψηφίων ΕΠΟΠ

ΣΧΕΤ : Υπ΄ αριθμ. πρωτ. 14/04.4.2021 έγγραφο Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.

1. Σας αποστέλλουμε, συνημμένως, το σχετικό έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΧΙ.), με το οποίο γνωστοποιείται ένα υπαρκτό και μείζον για τους υποψηφίους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) θέμα, αναφορικά με προβλήματα που προέκυψαν κατά τις καρδιολογικές εξετάσεις στις οποίες οφείλουν να υποβληθούν, αφού, κατά τον τρέχοντα χρόνο, εν εξελίξει της πανδημίας, οι επισκέψεις και ο καρδιολογικός έλεγχος που οφείλεται να λάβει χώρα στα περιφερειακά νοσοκομεία δεν μπορεί να υπερβεί τα τρία (3) άτομα ημερησίως.  

2. Η ως άνω Ένωση, προς θεραπεία του προβλήματος και προκειμένου να μην απορριφθούν υποψηφιότητες ελλείψει καρδιολογικής γνωμάτευσης και μάλιστα όχι εξ υπαιτιότητας των υποψηφίων, προτείνει όπως ο υπόψη καρδιολογικός έλεγχος, όπως και κάθε άλλη υγειονομική εξέταση που πρέπει να γίνει σε περιφερειακά νοσοκομεία, να γίνει στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής που ούτως ή άλλως θα εξεταστούν οι υποψήφιοι στο νευρολογικό, δερματολογικό, ψυχιατρικό, ορθοπεδικό και παθολογικό τμήμα.

.........................

ΘΕΜΑ : Υγειονομικές Εξετάσεις Υποψηφίων ΕΠΟΠ

ΣΧΕΤ : Φ.424/1/464022/Σ.119/22 Μαρ 21/ΦΕΚ13/21 - Παρ.14 Εδάφ. E4 και Υπόδειγμα 7 του Παραρτήματος Β

1. Συνεχώς καταφθάνουν στην Ένωσή μας παράπονα από πολίτες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον επικείμενο διαγωνισμό και να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον θεσμό των ΕΠΟΠ, σχετικά με το θέμα των καρδιολογικών εξετάσεων.

2. Σύμφωνα με το Υπόδειγμα 7 του Παραρτήματος Β οι υποψήφιοι θα πρέπει να εξεταστούν σε νοσοκομείο της περιφέρειάς τους.

3. Σε επικοινωνία που είχαμε με το Ληξιαρχείο Χίου, που εκδίδει τις βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας, οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον τριψήφιο αριθμό. Επίσης, σε επικοινωνία που είχαμε με το καρδιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, μας δήλωσαν ότι με τα νέα δεδομένα, όσον αφορά τα μέτρα που λαμβάνονται προληπτικά για τον COVID19, ο αριθμός των υποψηφίων που δύναται να εξεταστούν δε μπορεί να υπερβαίνει τους τρεις (3) καθημερινώς.

4. Κατόπιν τούτων και θεωρώντας ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί κανένας υποψήφιος της περιφέρειας Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, από τον ως άνω διαγωνισμό, τουλάχιστον όχι εξ υπαιτιότητάς του, παρακαλούμε για την ανάδειξη του ως άνω προβλήματος προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα είτε να παραταθεί η περίοδος υγειονομικών εξετάσεων είτε να εξετασθούν σε αντίστοιχο τμήμα Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αττικής, όπου άλλωστε θα παρουσιαστούν για να εξεταστούν σε άλλες υγειονομικές ειδικότητες (πχ Νευρολογικό, Δερματολογικό, Ψυχιατρικό, Ορθοπεδικό και Παθολογικό) ώστε να μην αποκλειστούν λόγω εξετάσεων, οι υποψήφιοι.

ΠΟΕΣ 503/2021 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΠΟΠ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΕΣΠΕΕΧΙ 14/2021 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΠΟΠ by ΠΟ ΕΣ on Scribd