Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 79/2021 έγγραφό μας, αναφορικά με τη μη εισέτι σύμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν εκεί, όπως το θέμα τούτο ήρθε στη Βουλή των Ελλήνων, με ερώτημα του ΚΚΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο αρμόδιος Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, απήντησε ότι:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου υφίσταται ήδη σε ισχύ, η υπ’ αριθμ. 3101/12-04-2016 ατομική σύμβαση Φαρμακευτικής Περίθαλψης με ιδιώτη Φαρμακοποιό, η οποία είχε συναφθεί με σκοπό την φαρμακευτική κάλυψη του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στην περιοχή.

Εντούτοις, οι φαρμακευτικές δαπάνες των στελεχών, σε περιοχές που δεν υπάρχουν συμβάσεις με τους οικείους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, προπληρώνονται από το οικείο Κεντρικό Ταμείο, σύμφωνα με τις υφιστάμενες και ισχύουσες διαταγές των Γενικών Επιτελείων, ενώ ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση, οι δαπάνες φαρμακευτικής περίθαλψης των στελεχών αποζημιώνονται άμεσα, με την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στο Κεντρικό Ταμείο Στρατού (ΚΤΣ) Χανίων.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το ΥΠΕΘΑ στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας που λαμβάνεται αλλά και της προσπάθειας που καταβάλλεται για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, προτίθεται να προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε να εξετασθεί, εκ νέου, το ενδεχόμενο σύναψης συλλογικής σύμβασης με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου.

ΚΚΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΕΘΑ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd