Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 696/2021 έγγραφό μας, που προκλήθηκε από το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 42/2021 έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ν.Π.Α.), σχετικά με τον υποχρεωτικό και αναγκαστικό εγκλεισμό των πληρωμάτων των Πολεμικών Πλοίων πριν από οποιαδήποτε αποστολή και τη μη αποζημίωσή τους και το ερώτημα που κατατέθηκε στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου από το ΚΚΕ, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος απήντησε ως εξής:

Το μέτρο της υποχρεωτικής απομόνωσης των πληρωμάτων Πολεμικών Πλοίων (ΠΠ), ελήφθη ως ένα εξαιρετικό μέτρο που εφαρμόστηκε για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό τη δραστική μείωση της πιθανότητας διασποράς του ιού SARS-CoV-2 και συναφώς της υγειονομικής κρίσης, στο πλαίσιο διασφάλισης της μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαθεσιμότητας των ΠΠ.

Το εν λόγω μέτρο αίρεται, σταδιακά, λόγω του συνεχώς αυξανόμενου αριθμού των στελεχών, τα οποία υπηρετούν στα ΠΠ, και εμβολιάζονται.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι, από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπεται, ούτε δικαιολογείται η καταβολή αποζημίωσης ημερών εκτός έδρας στο προσωπικό των Πολεμικών Πλοίων ή Υ/Β, το οποίο προ απόπλου σε αποστολή εξωτερικού ή σε πολυήμερη αποστολή εσωτερικού, έχει τεθεί σε περιορισμό ή καραντίνα εντός των Μονάδων τους, όπως άλλωστε σας έχει γνωστοποιηθεί με το (β) σχετικό επί της (α) όμοιας Ερώτησης την οποία είχατε καταθέσει για το αυτό ζήτημα.

ΚΚΕ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ by ΠΟ ΕΣ on Scribd