Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 79/2021 έγγραφό μας, αναφορικά με τη μη εισέτι σύμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν εκεί, το θέμα έρχεται στη Βουλή των Ελλήνων, με ερώτημα του ΚΚΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Σύμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου 

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφό της αναδεικνύει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το στρατιωτικό προσωπικό των μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, διότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει σύμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου.

Το γεγονός αυτό έχει ως συνέπεια τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να αναγκάζονται να μετακινούνται σε γειτονικούς νομούς, κάτι που απαγορεύεται λόγω κορονοϊού, είτε να καταβάλουν τη δαπάνη για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Στη συνέχεια καταθέτουν τα σχετικά δικαιολογητικά στην υπηρεσία και η πληρωμή της δαπάνης μπορεί να φθάσει μέχρι και τους οκτώ (8) μήνες, επιβαρύνοντας σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό των στελεχών. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει άμεσα η κυβέρνηση για την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Λασιθίου; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

Συντυχάκης Μανώλης

ΚΚΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΕΘΑ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ by ΠΟ ΕΣ on Scribd