Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μετά το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 235/2021 έγγραφό μας, αναφορικά με την καθυστέρηση της τροποποίησης σχετικής υπουργικής απόφασης, αν και έχει παρέλθει ένα και πλέον έτος από τότε που το ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, αφορώσα τη μοριοδότηση του Σχολείου Διοικητών Υπομονάδων - Υπολοχαγών (Ο-Σ), το θέμα έρχεται εκ νέου στη ΒτΕ, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με ερώτημα που κατέθεσε το ΚΚΕ, ως εξής:  

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Μοριοδότηση στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων από τη συμμετοχή τους στο Σχολείο Τμήματος Διοικητών Υπομονάδων. 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατέθεσε την Ερώτηση 1953/14-11-2019 προς τον υπουργό Άμυνας, προκειμένου η επίδοση του Σχολείου Διοικητών Υπομονάδων να ενταχθεί στα κριτήρια μοριοδότησης μεταθέσεων, με τον ανάλογο συντελεστή βαρύτητας.

Η κυβέρνηση στην απάντηση της σχετικής ερώτησης ανάμεσα στα άλλα ανάφερε ότι: «Εξετάζεται η τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης στο μέτρο που απαιτείται, με απώτερο σκοπό, το Σχολείο Διοικητών Υπομονάδων να μοριοδοτείται με ανάλογο συντελεστή βαρύτητας».

Ωστόσο αν και έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο σχετικά με τη μοριοδότηση του Σχολείου Διοικητών Υπομονάδων με τον ανάλογο συντελεστή βαρύτητας.

Επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με έγγραφό της διαμαρτύρεται διότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμιά ενέργεια για τη μοριοδότηση του Σχολείου Διοικητών Μονάδων. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για την άμεση τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για τη μοριοδότηση του Σχολείου Διοικητών Υπομονάδων με τον ανάλογο συντελεστή βαρύτητας; 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Παφίλης Θανάσης

ΚΚΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ ΥΠΟΜΟΝΑΔΩΝ by ΠΟ ΕΣ on Scribd