Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το ALT.GR μίλησε με τον πρόεδρο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Ξάνθης) κ. Βάιο Τσαπρούνη, Ανθυπολοχαγό (ΥΠ) και του ζήτησε να αναφερθεί στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αυτή την περίοδο και ειδικότερα τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία εργαζομένων, καθώς η εκτέλεση της αποστολής τους, μέσα από την παραγωγή πολυποίκιλου έργου, προϋποθέτει πολυποίκιλες υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις αυτές, δυστυχώς δεν αντιστοιχίζονται δικαιωματικά και αντισταθμιστικά σε οφέλη, με αποτέλεσμα οι αδικίες που δημιουργούνται να μετατρέπονται σε προβλήματα, τα οποία επιβαρύνουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Σκεφτείτε ότι μέχρι και σήμερα, παρόλο που εδώ και τέσσερα χρόνια με νόμο αναγνωρίζεται η δικαιωματική αποζημίωση της νυκτερινής απασχόλησης, δεν έχει δοθεί ούτε λεπτό του ευρώ.

Επιπλέον, δε γίνεται λόγος για την αναγνώριση της υπερεργασίας μας, της εργασίας μας δηλαδή πέραν του νόμιμου και θεσμοθετημένου ωραρίου, η οποία στον σύγχρονο και πολιτισμένο κόσμο, που σέβεται τα ελάχιστα και βασικότερα εδώ και χρόνια κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, αποζημιώνεται.

Οι στρατιωτικοί που υπηρετούμε στα γεωγραφικά όρια της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης δεν αποτελούμε εξαίρεση και μοιραζόμαστε τα ίδια προβλήματα με τους συναδέλφους μας, άλλων περιφερειακών ενοτήτων, αυτά τουλάχιστον που ανάγονται σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως η μη αποζημίωση της νυκτερινής εργασίας, η μη αναγνωρισμένη υπερεργασία μας, οι μεταθέσεις και τα επί μέρους προβλήματα συνταξιοδοτικού και βαθμολογικού χαρακτήρα των διαφόρων θεσμών προέλευσής μας.

Διαβάστε όλη την ενδιαφέρουσα συνέντευξη