Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Με αφορμή το υπ' αριθμ. πρωτ. 1167/2022 έγγραφο της Ομοσπονδίας μας, σχετικά με την άρση αναστολής καθηκόντων για το προσωπικό που υπηρετεί σε δομές υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων, το ΚΚΕ με ερώτησή του δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, φέρνει το θέμα στη ΒτΕ, ως εξής:

                                                            ΕΡΩΤΗΣΗ

                                     Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Άρση αναστολής καθηκόντων για το προσωπικό που υπηρετεί σε δομές υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) με έγγραφό της επαναφέρει για μια ακόμα φορά το ζήτημα της άρσης αναστολής των καθηκόντων του προσωπικού που υπηρετεί σε δομές υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων, με δεδομένο μάλιστα ότι έχουν συμπληρωθεί δέκα (10) μήνες από την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής καθηκόντων για το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε δομές υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Π.Ο.Ε.Σ. θεωρεί ότι εξ αιτίας αυτού του μέτρου εκατοντάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από το υγειονομικό προσωπικό δεν ασκούν τα καθήκοντά τους, με συνέπεια τα στρατιωτικά νοσοκομεία και δομές υγείας να στερούνται των πολύτιμων υπηρεσιών τους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας θεωρεί ότι εδώ και μήνες χιλιάδες ανεμβολίαστοι υγειονομικοί παραμένουν εκτός εργασίας και ως εκ τούτου χωρίς μισθό, ασφαλιστική κάλυψη και προσμέτρηση υπηρεσίας με απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και παρά τα επιβεβαιωμένα στοιχεία, ότι η μετάδοση του κορονοϊού γίνεται και από τους πλήρως εμβολιασμένους. Ο αναγκαίος και σε κάθε περίπτωση απαραίτητος για την προστασία από τον κορονοϊό εμβολιασμός έχει μετατραπεί σε εργαλείο διαχωρισμού και διχασμού των εργαζομένων, οδηγώντας στην ανεργία αναγκαίο προσωπικό για τη λειτουργία των νοσοκομείων. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το απαράδεκτο αυτό μέτρο διατηρείται, ενώ τα νοσοκομεία καθημερινά «στενάζουν» από τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας στη χώρα.

Η κυβέρνηση με αφορμή την τουριστική περίοδο κήρυξε το «τέλος της πανδημίας». Ταυτόχρονα όμως διατηρεί το μέτρο της αναστολής εργασίας στους υγειονομικούς, γεγονός που συνηγορεί στο ότι η θέση αυτή αποτελεί μέρος της διαχρονικής πολιτικής υποβάθμισης των δημοσίων νοσοκομείων σε βάρος των ασθενών και των λαϊκών αναγκών προστασίας της υγείας, που αφήνει κερδοφόρα πεδία για επιχειρηματική δράση στην υγεία. Αυτή είναι άλλωστε η πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας, που έχουν εφαρμόσει όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και η Ε.Ε και προωθείται και με το «νέο Ε.Σ.Υ..

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την άμεση άρση της αναστολής εργασίας των υγειονομικών, με την πραγματοποίηση των αναγκαίων σε συχνότητα προληπτικών τεστ και με ουσιαστική προσωποποιημένη συζήτηση προκειμένου να εμβολιαστούν;

                                                                            Οι Βουλευτές

                                                                           Παπαναστάσης Νίκος

                                                                             Παφίλης Θανάσης