Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

κε Υπουργέ. Στρατηγέ Διοικητά της ΑΣΔΥΣ.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κω (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ) και όχι τα ίδια τα μέλη της Ένωσης, αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ομοσπονδία μας και να εγγραφεί στη συναφή και ομοειδή Ομοσπονδία – ΠΟΜΕΝΣ.

Μέχρι την κοινοποίηση της ως άνω απόφασης η Ομοσπονδία μας ουδέποτε ενημερώθηκε για την κίνηση αυτή, έστω στο πλαίσιο της συναδελφικότητας και συνδικαλιστικής δεοντολογίας, προκειμένου να τεθούν οι λόγοι αποχώρησης, οι οποίοι λόγοι δεν κατατέθηκαν ούτε και στο λιτό έγγραφο αποχώρησης της Ένωσης.

Όπως αντιλαμβάνεστε η Ομοσπονδία μας κατέβαλλε προσπάθεια να επικοινωνήσει και εν τέλει επικοινώνησε τόσο με τον Πρόεδρο της Ένωσης, ΕΠΟΠ Λχία (ΥΓ) Δημόπουλο Ιωάννη, όσο και με άλλα μέλη του ΔΣ για να πληροφορηθεί τους λόγους αποχώρησης.

Στο άκουσμα των λόγων πέσαμε από τα σύννεφα. Όπως ο ίδιος ο Πρόεδρος ΕΠΟΠ Λχίας (ΥΓ) Δημόπουλος Ιωάννης μας ενημέρωσε, ο λόγος που αυτός ζήτησε να αποχωρήσει η Ένωση από την Ομοσπονδία μας και όχι τα μέλη της Ένωσης, ήταν καθαρά προσωπικοί του. Δηλαδή ότι δεν μεσολάβησε η Ομοσπονδία μας, δεν παρενέβη η Ομοσπονδία μας, προκειμένου να στεγαστεί στους ξενώνες της ΑΣΔΥΣ κατά τα χρονικά διαστήματα που αυτός έρχεται στην Αθήνα προς φροντίδα του ανήλικου τέκνου του. Συνεχίζοντας δε, μας ανέφερε ότι με την παρέμβαση της ΠΟΜΕΝΣ και ειδικότερα του Υποσμηναγού Κολλύρη Ηλία, ο οποίος υπηρετεί στο Στρατιωτικό Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, του πρώτου εξ υμών, τελικώς διέμεινε στους ξενώνες της ΑΣΔΥΣ. Αλήθεια ή ψέματα δεν το γνωρίζουμε. Αυτό μας γνώρισε.

Το θέμα δεν είναι η διαμονή του συναδέλφου στους ξενώνες, αφού άλλωστε δικαιούται να διαμείνει μετά από αναφορά του, την οποία όπως διαβεβαίωσε τον Υποσμηναγό Κολλύρη, μετά από επίμονα ερωτήματά του, κατέθεσε ο ΕΠΟΠ Λχίας Δημόπουλος. Το γιατί ήθελε ο Υποσμηναγός Κολλύρης να ξέρει εάν κατέθεσε αναφορά ο ενδιαφερόμενος, μόνο ο ίδιος το ξέρει. Όλοι οι λοιποί απλώς εικάζουμε. Το θέμα εστιάζεται στο γεγονός ότι παρενέβη ο ως άνω Υποσμηναγός, που κατά σύμπτωση υπηρετεί στο ΣΓ ΥΕΘΑ ως εκπρόσωπος της ΠΟΜΕΝΣ, εκλεγμένος παρά τω νόμω, για ένα θέμα που ήταν καθαρά υπηρεσιακό και εδικαιούτο ο ΕΠΟΠ Λοχίας Δημόπουλος. Και αυτό είναι που γεννά ερωτηματικά και αφήνει ψήγματα μεροληψίας, εάν τα όσα μας ανέφερε ο ΕΠΟΠ Λχίας (ΥΓ) Δημόπουλος Ιωάννης είναι αληθινά.

Κατόπιν τούτων παρακαλούμε όπως διερευνήσετε εάν αιτήθηκε ο ως άνω Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΩ να διαμείνει στους ξενώνες της ΑΣΔΥΣ, εάν διέμεινε και εάν η διαμονή του έγινε μετά από αυτοδίκαιη ενέργεια της Υπηρεσίας (ΑΣΔΥΣ) ή έξωθεν και άνωθεν παρέμβαση της ΠΟΜΕΝΣ και ειδικότερα του Υποσμηναγού Κολλύρη Ηλία. Οφείλουμε να γνωρίσουμε, αλλά και να ενημερώσουμε όλα τα μέλη μας εάν ο συνδικαλισμός είναι προς όφελος όλων των στρατιωτικών ή κατά περίπτωση και κατά μόνας, για ίδιον όφελος.