Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προς τις Ενώσεις Στρατιωτικών

Ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προς τις Ενώσεις Στρατιωτικών

Δελτίο τύπου 30/03/2019

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ «ΑΝΤΙΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΝΑΣ» ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 

 

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος παρέστη στο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών «Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο.

 

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είπε τα εξής:

 

«Είναι ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Σήμερα είναι η πρώτη μου παρουσία στην Ένωση Στρατιωτικών, μετά την τιμή που είχα ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας να εισηγηθώ τη θεσμοθέτηση αυτού του θεσμού, που πιστεύω ότι θα βοηθήσει καλύτερα την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, αλλά και τα πολιτικά κόμματα, να μπορέσουν να αντιληφθούν τα προβλήματα του στρατιωτικού προσωπικού της χώρας. 

 

Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, μέχρι τώρα, δεν είχαν τη δυνατότητα να εκφραστούν, δεν είχαν τη δυνατότητα να θέσουν τα προβλήματα τα οποία απασχολούν εκείνες και εκείνους που υπηρετούν 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, την πατρίδα, το έθνος, την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. 

 

Ο θεσμός της Ενώσεως Στρατιωτικών, που πολλοί φοβούνταν - και από τον πολιτικό κόσμο και από τη στρατιωτική ιεραρχία - απέδειξε ότι με υπευθυνότητα, με σοβαρότητα, με σκληρή δουλειά, μπορεί να αποτελέσει εκείνη τη δύναμη, που παράλληλα με τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, θα εργαστεί προς όφελος του προσωπικού.

 

Είναι τιμή μου, που υπηρέτησα τέσσερα χρόνια, από τη θέση του Υπουργού, τις Ένοπλες Δυνάμεις. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαίτερα για την τιμή που μου κάνατε, όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, να βρίσκομαι εδώ, γιατί παράλληλα με τη λειτουργία της Ένωσης Στρατιωτικών τιμάται ένας από τους ήρωες των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, που μαζί με τον Αντιναύαρχο Αναστάσιο Τουλίτση και τον Πλοίαρχο Ελευθέριο Ευαγγέλου συνεχίζουν την ένδοξη ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων, του Παναγιώτη Βλαχάκου, του Έκτορα Γιαλοψού, του Χριστόδουλου Καραθανάση, αλλά και όλων εκείνων που εν καιρώ ειρήνης έπεσαν σε συνθήκες πολέμου. 

 

Γιατί τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εν καιρώ ειρήνης, μάχονται, ασκούνται και λειτουργούν σε συνθήκες πολέμου. Πέφτουν υπέρ πίστεως και πατρίδος για τη διατήρηση της ασφάλειας του έθνους, για την εδαφική ακεραιότητα, για την ασφάλεια όλων των οικογενειών των Ελλήνων. 

 

Αποδίδουμε , λοιπόν, τιμή, όλοι οι Έλληνες, σε αυτούς που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, αλλά και σε όλους εσάς, που συνεχίζετε να υπηρετείτε τις Ένοπλες Δυνάμεις, τη Σημαία, το έθνος, με υπευθυνότητα και αφοσίωση. Και βεβαίως ήρθε πλέον η ώρα και η Πολιτεία να κάνει το καθήκον της απέναντι στο ισχυρότερο οπλικό σύστημα το οποίο έχει η χώρα, το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων... Διαβάστε περισσότερα