Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Π.Ο.Ε.Σ. - Δεν χαρίζουμε ούτε ένα ευρώ. Προσοχή στις ημερομηνίες.

Π.Ο.Ε.Σ. - Δεν χαρίζουμε ούτε ένα ευρώ. Προσοχή στις ημερομηνίες.

Το 2013 όταν η Ομοσπονδία μας αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ, προκειμένου να ακυρώσει τους μνημονιακούς νόμους 4093/12 και 4307/2014 ακούσαμε από παπαγάλους του Συστήματος ότι είμαστε γραφικοί και εκτός πραγματικότητας. Ότι δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα. Το πείσμα μας όμως και η σωστή νομική καθοδήγηση του νομικού μας παραστάτη, μας δικαίωσε και, με τις υπ΄ αριθμ. 2193/2014 και 1125/2016 αποφάσεις της, η Ολομέλεια του ΣτΕ διέταξε το δημόσιο να επιστρέψει τα παρανόμως και αντισυνταγματικώς παρακρατηθέντα ποσά και να επαναφέρει τους μισθούς των στρατιωτικών στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

Ωστόσο, προκειμένου και μέχρι να υλοποιηθούν οι ως άνω αποφάσεις πλήρως και ορθώς από το Ελληνικό δημόσιο, η Ομοσπονδία μας παρότρυνε τους στρατιωτικούς να καταθέσουν προσωπικές αγωγές ενώπιον των Πρωτόδικων δικαστηρίων, προκειμένου να διασφαλίσουν τα ποσά που αναλογούν σε έναν και μία έκαστο/έκαστη, με τους αναλογούντες τόκους. Ακριβώς οι ίδιοι ως άνω παπαγάλοι του Συστήματος προσπαθούσαν να αποτρέψουν τότε, τους συναδέλφους στην κατάθεση αγωγών.

Με την πρόσφατη τροπολογία (νόμος του Κράτους πλέον) τα οφειλόμενα αναδρομικά επιστρέφονται κατά συμμόρφωση προς τις ως άνω αποφάσεις, χωρίς όμως το νόμιμο τόκο και τουλάχιστον το δώρο Χριστουγέννων του 2012. Αυτός είναι και ο λόγος που, όσοι προσφύγαμε στα δικαστήρια, θα συνεχίσουμε την εκδίκαση και με τις προκληθείσες δικαστικές αποφάσεις θα διεκδικήσουμε και τους τόκους, ποσά διόλου ευκαταφρόνητα. 

Σήμερα στήνεται το ίδιο σκηνικό. Στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας να διασφαλίσει τα συμφέροντα και δικαιώματα των στρατιωτικών, με την κατάθεση και μόνο αγωγών ενώπιον των Πρωτόδικων δικαστηρίων, προσδοκώντας στις θετικές τους αποφάσεις, για τη δικαστική αναδρομική διεκδίκηση των δώρων των εορτών και αδείας, με καταβολή μόνο των δικαστικών εξόδων του δικηγόρου μας και όχι ποσοστιαίων κερδών επί των διεκδικούμενων ποσών, "κάποιοι" αποτρέπουν τους στρατιωτικούς, προτείνοντας άλλο δρόμο διεκδίκησης. Αυτό των δωρεάν αιτήσεων. Οφείλουμε επί αυτού να επισημάνουμε τα εξής:

Όποιες και όποιοι συνάδελφοι επιλέξουν να μην καταθέσουν αγωγή για την ως άνω διεκδίκηση εντός του 2018 θα χάσουν, σε περίπτωση δικαίωσής μας από τα Πρωτόδικα δικαστήρια, το ποσό των 500.00 ευρώ, που αντιστοιχεί στο δώρο των Χριστουγέννων του 2016.

Το διεκδικούμενο ποσό είναι αυτό των 2.500,00 ευρώ. Σε περίπτωση έκδοσης θετικών αποφάσεων από τα Πρωτόδικα δικαστήρια, οι υπόψη αποφάσεις δεν εφεσιβάλλονται, δεν μπορεί δηλαδή να ασκηθεί έφεση εκ μέρους του δημοσίου, όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας και επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός βουλευτής Κορινθίας και νομικός, κ. Γεώργιος Τσόγκας.   

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΕΣ: Προτρέπουμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν αγωγές και όχι αιτήσεις για να διεκδικήσουμε τα δώρα εορτών και αδείας, να κλειδώσουμε τουλάχιστον ότι με δικαστικές αποφάσεις θα τα πάρουμε και το κρίσιμο είναι πως δεν μπορεί να εφεσιβληθεί αυτή η απόφαση του πρωτόδικου  δικαστηρίου, εάν λοιπόν δικάσουμε και  πιστεύουμε πως έχουμε βάσιμα επιχειρήματα ότι θα κερδίσουμε, δεν μπορεί το δημόσιο να ασκήσει  έφεση. 

ΤΣΟΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ και νομικός:  Πράγματι η απόφαση του δικαστηρίου σε αυτή την περίπτωση είναι ανέκκλητη μέχρι και το ποσό  των  3.000,00 €. 

Καλούμε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους να μην παραπλανηθούν, να ακολουθήσουν τη δοκιμασμένη τακτική της Ομοσπονδίας μας και να δείξουν εμπιστοσύνη, προκειμένου να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ. Άλλωστε, όσες και όσοι επιλέξουν το δρόμο της αίτησης, αργά ή γρήγορα θα κληθούν να καταθέσουν και αγωγές, προς διασφάλιση των συμφερόντων τους, αλλά θα έχουν χάσει, όπως προαναφέρθηκε ένα όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσό. Ακούστε το σχετικό απόσπασμα ...