Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Π.Ο.Ε.Σ. - Συνέντευξη του Αντιπροέδρου στα stratiotikathemata

Π.Ο.Ε.Σ. - Συνέντευξη του Αντιπροέδρου στα stratiotikathemata

Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας μας και Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΚΑΣ.) παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα stratiotikathemata.blogspot.com, ως εξής:

1. Το Υπουργείο ετοιμάζει νέες προσλήψεις, ΟΒΑ προς το παρον. Πιστεύετε ότι επαρκούν; Θα βοηθήσει τους συναδέλφους σας;

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βήμα. Κάθε νέα είσοδος προσωπικού  συμβάλλει στην εκπλήρωση της αποστολής  και στην εύρυθμη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια γήρανση του προσωπικού. Το αν επαρκούν ή όχι, είναι ζήτημα που αφορά την Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία, οι οποίες γνωρίζουν και τις ανάγκες που υπάρχουν.

2. Την γνώμη σας για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Θεωρώ ότι το ζήτημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Άλλωστε ήταν ένα διαχρονικό αίτημα που ανέδειξε τόσο η Ένωσή μας, όσο και λοιπές ενώσεις στρατιωτικών, δια της ΠΟΕΣ. Περιορίζει την γραφειοκρατία και επιταχύνει τις διαδικασίες. Βέβαια όπως κάθε τι που γίνεται για πρώτη φορά, στα πρώτα  στάδια εφαρμογής του, είναι πιθανόν να παρουσιαστούν προβλήματα ή παραλείψεις. Η Ομοσπονδία μας θα παρακολουθεί, θα αναδείξει και θα επισημάνει όποιο πιθανό πρόβλημα προκύψει από την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

 3. Από ότι γνωρίζω η ΠΟΕΣ με το ΣτΕ δεν έχει τελειώσει ακόμα όσον αφορά οικονομικά θέματα. Τι διεκδικήσεις υπάρχουν και αν πιστεύετε ότι θα υπάρξει δικαίωση ... Διαβάστε όλη τη συνέντευξη