Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατερίνη, 26 Μαΐου 2020

Εκπροσωπώντας την Ένωσή μας, ο Γενικός Γραμματέας, Ανθστής (ΠΖ) Γκούσκος Νεκτάριος, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που βρίσκεται στην Πλατεία Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στη Κατερίνη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 101η Επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ως ελάχιστος φόρος τιμής για τους 353.000 σφαγιασθέντες Έλληνες του Πόντου, είναι χρέος μας να είμαστε άξιοι συνεχιστές για χάρη των προγόνων μας και για χάρη των γενιών που ακολουθούν.

Επίκαιρα όσο ποτέ τα μηνύματα σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία, μας διδάσκουν ότι η μνήμη και η γνώση των λαών, αποτελούν βασική προϋπόθεση για μια ειρηνική μελλοντική συνύπαρξη και ανάγκη για υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και περιφρούρηση της εθνικής μας ελευθερίας.

Αποτελεί εθνικό χρέος, να γνωρίζουμε την ιστορία μας, να τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων και να αγωνιζόμαστε για τη διεθνοποίηση της αναγνώρισης της Γενοκτονίας, ως ηθικό χρέος απέναντι σ’ αυτούς που έφυγαν τόσο άδικα, καθώς η ιστορία όχι μόνο δεν παραγράφεται αλλά η ιστορική γνώση μπορεί να αποτελέσει τα θεμέλια για ένα μέλλον ειρήνης και φιλίας με αισιοδοξία και ελπίδα.

ΕΣΠΕΕΠ 101 Χρονια Γενοκτονί... by ΠΟ ΕΣ on Scribd