Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΠΟΕΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΘΕΜΑ : Έκκληση Αρωγής στους Αρκιούς

ΣΧΕΤ : Η από 04.3.2021 επιστολή της κας Μαρία Τσιαλέρα

Μακαριώτατε. Αξιότιμοι κ.κ.

Σας αποστέλλουμε τη συνημμένη επιστολή, λόγω αρμοδιότητας, της μοναδικής δασκάλας των ακριτικών Αρκιών Δωδεκανήσου, με την οποία μεταφέρεται η αγωνιώδης έκκλησή της για λειτουργία Γυμνασιακών τάξεων στο νησί, στην προσπάθειά της να παραμείνει στον τόπο που γεννήθηκε, αγαπά και μεγαλώνει ο μοναδικός μαθητής της, μαθητής του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου, ο οποίος φέτος τελειώνει την Στ΄ τάξη και όπως όλα δείχνουν θα παραμείνει στο μέλλον εκπαιδευτικά «τυφλός», όπως χαρακτηριστικά μας μεταφέρθηκε, ακολουθώντας το δρόμο που περπάτησαν όλοι οι κάτοικοι των Αρκιών. Την εκπαιδευτική εγκατάλειψη.

Θεωρούμε χρέος μας να αναδείξουμε και να διατηρήσουμε στην ατζέντα των διεκδικήσεών μας, όχι ως Έλληνες στρατιωτικοί, αλλά ως Έλληνες πολίτες και πατριώτες, το θέμα και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε στη χορήγηση ανάσας στους πολίτες των ακριτικών μας νησιών, που ειδικά αυτή την περίοδο δεν πρέπει να εγκαταλειφθούν.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι και εσείς, ως Εκκλησία, ως Πολιτεία, ως θεσμοί, που πρώτ΄ απ΄ όλα μοχθούν για την εξασφάλιση της δωρεάν υποχρεωτικής δημόσιας εκπαίδευσης, θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια και τελικώς θα ικανοποιήσετε το αίτημα λειτουργίας Γυμνασιακών τάξεων στους ακριτικούς Αρκιούς.

Ο μικρός Χρήστος δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Σήμερα ζητάει τη βοήθειά μας. Πρέπει να του τη δώσουμε. Στο κοντινό αύριο θα ζητήσουμε τη δική του. Μην του γυρίσουμε την πλάτη.    

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΑΡΚΙΟΥΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd

ΠΟΕΣ 310/2021 ΕΚΚΛΗΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΚΙΟΥΣ by ΠΟ ΕΣ on Scribd