Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τελικώς δεν χάνουν τα κοινωνικά επιδόματα οι στρατιωτικοί.

Τελικώς δεν χάνουν τα κοινωνικά επιδόματα οι στρατιωτικοί.

Ίσως οι στρατιωτικοί είναι ο μόνος Κλάδος λειτουργών που, λίγο πριν τα Χριστούγεννα 2018 (τη 12.12.2018), είδαν να πιστώνονται εξ ολοκλήρου στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα οφειλόμενα αναδρομικά ποσά που αντισυνταγματικώς είχαν παρακρατηθεί έως τη 31.12.2016, από μνημονιακούς νόμους του 2013.

Η διπλή νίκη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), ενώπιον του ΣτΕ, γέμισε με ικανοποίηση όλες και όλους ανεξαιρέτως τις/τους στρατιωτικούς δίνοντας τη δύναμη να προχωρήσει σε νέες κερδοφόρες διεκδικήσεις (νέο μισθολόγιο, νυκτερινά, δώρα, κλπ).

Από την πρώτη στιγμή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) είχε αναδείξει την αβλεψία του νομοθέτη, σχετικώς με τα κοινωνικά επιδόματα που θα χάσουν οι στρατιωτικοί, εάν το συνολικό ποσό των αναδρομικών που καταβλήθηκαν τη 12.12.2018 συνυπολογίζονταν στο συνολικό ετήσιο εισόδημά τους και ζήτησε την παρέμβαση της ηγεσίας (δείτε εδώ).

Όπως διαβάζουμε στο armyvoice.gr, στο τρέχον νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπάρχει σχετική πρόβλεψη και ειδικά για την καταβολή πάσης φύσεως κοινωνικών επιδομάτων, παροχών ή οικονομικών ενισχύσεων και την εφαρμογή λοιπών προγραμμάτων και δράσεων κοινωνικής ή προνοιακής πολιτικής από τους φορείς του δημόσιου τομέα, τα εφάπαξ χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους των άρθρων 10 έως 15 του ν. 4575/2018 (Α΄ 192) δεν συνυπολογίζονται ... Διαβάστε περισσότερα