Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΠΟΕΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2021

Η 10η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Άραγε έχουμε συνειδητοποιήσει ως Κοινωνία το βάρος και το εύρος  αυτού του όρου;

Διαρκώς ακούμε στα νέα της ημέρα για ειδήσεις που μας φέρνουν θλίψη. Άλλες τραγικές, άλλες δυσάρεστες, όλες όμως προβληματίζουν έντονα. Πολλές εξ αυτών αφορούν και συναδέλφους μας: αυτοκτονίες, προβλήματα υγείας, αναστολή καθηκόντων, παρενοχλήσεις, άδικη εμπλοκή με διοικητικούς μηχανισμούς, αυθαιρεσία.

Άραγε δεν είναι δικαίωμα να μπορεί ένας πολίτης, ένα παιδί, ένας στρατιωτικός να διαβιεί αξιοπρεπώς; Δεν είναι δικαίωμα να ζει σε ένα περιβάλλον όπου τηρούνται οι νόμοι και δεν υπάρχουν διακρίσεις; Δεν είναι δικαίωμα η πρόσβαση στη δημόσια Παιδεία και Υγεία ή το συνέρχεσθε, για το οποίο στρατιωτικοί που συνέστησαν μετέπειτα την Ομοσπονδία μας έπρεπε να προσφύγουν στον Άρειο Πάγο για να εξασφαλίσουν; Ή μήπως δεν είναι δικαίωμα η τήρηση από την Πολιτεία των νόμων που η ίδια ψήφισε (βλ. καταβολή νυκτερινής αποζημίωσης);

Την Κοινωνία μας την έχουμε χτίσει όλοι λιθαράκι - λιθαράκι και τα κακώς κείμενα αυτής δεν διορθώνονται με ευχολόγια. Οφείλουμε όλοι μας να γίνουμε μέρος της λύσης τους, με έργα, όχι με ευχολόγια. Είναι χρέος όλων μας, απέναντι στην Πατρίδα, στις οικογένειές μας, στους συναδέλφους μας, στους συμπολίτες μας, να συνδράμουμε για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συμμετοχή και την αλληλεγγύη. Τα προβλήματα δεν λύνονται από μόνα τους.

Όλες και όλοι οι στρατιωτικοί γνωρίζουν ότι η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) στέκεται εμπράκτως δίπλα σε κάθε συνάδελφο, με κάθε δύναμη, όπλο και μέσο και διεκδικεί για τις/τους ίδιες/ους για μα καλύτερη ζωή, τα’οσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους.

Πάνω απ’ όλα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες και όλους τις/τους στρατιωτικούς για την εμπιστοσύνη τους και να δηλώσουμε απερίφραστα και με ένταση στη φωνή μας ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά τους βρισκόμενοι δίπλα τους.

Θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε και σε κάθε δίκαιο αίτημα εργαζομένων άλλων κλάδων ή γενικότερα συμπολιτών μας καθόσον και εμείς, οι στρατιωτικοί, από την ίδια κοινωνία πηγάζουμε, τα ίδια προβλήματα βιώνουμε.

Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και κάθε συνάδελφο να επικοινωνήσει με την Ομοσπονδία μας ή τις πρωτοβάθμιες ενώσεις – μέλη της ανά την Επικράτεια, προκειμένου να μας γνωστοποιήσει κάθε διάκριση ή αδικία που υπέστη, κάθε διοικητική αυθαιρεσία, κάθε παρενόχληση ή οποιουδήποτε είδους βία και γενικά κάθε σοβαρό πρόβλημα. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας.

ΠΟΕΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παγκόσμια Μέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2021 by ΠΟ ΕΣ on Scribd