Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

28
Πεμ, Μαρ

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Δ. - Συνάντηση με τους κ. Πυργελή Γιώργο, κ. Βαρδαλή Σάκη , μέλη του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Αν . Μακ. - Θράκης του ΚΚΕ και κ. Μάλλη Μαρία Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του ΚΚΕ.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                                  Δράμα 23 Μαίου, 2022    

 

        Με τους κ. Πυργελή Γιώργο, κ. Βαρδαλή Σάκη , μέλη του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Αν . Μακ. - Θράκης του ΚΚΕ και κ. Μάλλη Μαρία Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Δράμας του ΚΚΕ, συναντήθηκε μετά από πρόσκληση των ιδίων  προς την Ένωση μας στην πόλη της Δράμας, την Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΠΕΕ Δράμας, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Ούσιο Θεόδωρο και το Μέλος Παπαδόπουλο Ιωάννη.

        Η συνάντηση διεξήχθη σε θερμό κλίμα όπου το κλιμάκιο του ΚΚΕ γνώριζαν τα προβλήματα που απασχολούν τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού δια μέσου του Τομεάρχη Άμυνας του ΚΚΕ κ. Παπαναστάση Νικόλαο, ενήμεροι και κατατοπισμένοι σε κάθε θέμα που αναπτύξαμε. Κατανοώντας τα ζητήματα μας, έδωσε έναυσμα ώστε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε για όλους τους συναδέλφους μας. Το ΔΣ τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, αλλά και για  θέματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

        Αναλυτικότερα, αναπτύξαμε τα παρακάτω θέματα:

            α.  Συνταξιοδοτικά/Ασφαλιστικά ζητήματα στρατιωτικών-Υποχρεωτικές αποστρατείες ΕΠΟΠ.

           β.  Το θέμα της μισθολογικής αποκατάστασης Αξιωματικών ΕΜΘ.

            γ. Την αποζημίωση για τη νυχτερινή μας απασχόληση αναδρομικά από την 1.1.2017 οπότε και τέθηκε  σε ισχύ το νέο μισθολόγιο (Ν.4472/2017).

           δ. Το ζήτημα των συναδέλφων στρατιωτικών υγειονομικών σε αναστολή εργασίας λόγο μη εμβολιασμού τους.

           ε. Το θέμα της  μη καταβολής του επιδόματος παραμεθορίου και του μη  δικαιώματος αποζημίωσης  νυχτερινής  απασχόλησης στους ΟΒΑ.

          στ. Ισοτιμία πτυχίων ΑΣΣΥ με ΑΤΕΙ.

          η. Στέγαση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

 

        Στο τέλος της συνάντησης, αφού η αντιπροσωπεία μας ευχαρίστησε τους κ. Πυργελή Γιώργο, κ. Βαρδαλή Σάκη και κ. Μάλλη Μαρία, υπήρξε η αμοιβαία δέσμευση για εντατικοποίηση της επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές με γνώμονα, την ανάδειξη και ταυτόχρονα την λύση των προβλημάτων και την  βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών.  .

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Ούσιος Θεόδωρος

ΕΠ.ΟΠ Επχίας (ΔΒ-ΕΥ)

6937419041

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Καραλίδης Θεμιστοκλής

ΕΠ.ΟΠ Επχίας (ΠΖ)

6989990981