Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Αλεξανδρούπολη, 22 Μαρ 21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε απάντηση, της σχετικής ερώτησης (υπ.αριθμ. 4046/10-02-2021) των βουλευτών του Κ.Κ.Ε κ.κ. Παπαναστάση Νικόλαου και Παφίλη Αθανάσιου, με θέμα «Mή καταβολή αποζημιώσεων μεταναστευτικού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε Μονάδες του Έβρου» , η οποία προκλήθηκε με το υπ.αριθ 190/2021 έγγραφο της Π.Ο.Ε.Σ μετά και το υπ.αριθμ. 06/2021 της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Έβρου, γνωρίζονται από τον ΥΕΘΑ κ.κ. Παναγιωτόπουλο Νικόλαο τα ακόλουθα:

 Η αποζημίωση των υπηρεσιών που εκτελούν τα στελέχη του Στρατού Ξηράς (ΣΞ), στο πλαίσιο των μέτρων επιτήρησης και ασφάλειας των συνόρων για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, συναρτάται από την επάρκεια των εγγεγραμμένων πιστώσεων στους οικείους κωδικούς του Προϋπολογισμού των Γενικών Επιτελείων, εν προκειμένω δε του ΓΕΣ, και την πλήρωση των προϋποθέσεων του άρθρου 3 του ΠΔ 200/1993 (Α' 75).

 Συνεπώς, το ΔΣ της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ε. αισθάνεται πλήρως δικαιωμένο για την επιλογή του να αναδείξει ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καθώς η ως άνω απάντηση δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας επί του θέματος και στην ουσία ακυρώνει την έντονη φημολογία του προηγούμενου διαστήματος με την οποία διαδίδεται ψευδώς η άποψη ότι, τα εμπλεκόμενα στελέχη δεν θα πρέπει να αξιώσουν οποιαδήποτε αποζημίωση, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και λοιπά ανυπόστατα για τα οποία έχουμε γίνει κατά καιρούς αποδέκτες της δυσαρέσκειας των συναδέλφων.

Επισημαίνεται δε, επί του θέματος ο προβληματισμός μας, καθώς η ένωσή μας γίνεται καθημερινά αποδέκτης αγανάκτησης και πικρίας των συναδέλφων για το γεγονός ότι, μέχρι και σήμερα, οχτώ μήνες μετά, όχι μόνο δεν έχει καταβληθεί ουδεμία αποζημίωση για την καθημερινή, ‘’τιτάνια’’ προσπάθεια τους  αλλά και δεν  υπήρξε  καμία απολύτως ενημέρωση από την υπηρεσία για τους λογούς της μη καταβολής της.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ευελπιστούμε στην επίσπευση των διαδικασιών καταβολής της εν λόγω αποζημίωσης προκειμένου να διασφαλιστεί το αίσθημα δικαίου στους συναδέλφους μας, οι οποίοι μη φειδόμενοι κόπου και χρόνου, βρίσκονται καθημερινά και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες στη θέση τους, για να εκπληρώσουν την αποστολή τους.  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Ο Πρόεδρος

 

Μοσχοβάκης Ιωακείμ

ΕΠΟΠ Επχίας (ΔΒ)

6932289934

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Ούσιος Θεόδωρος

ΕΠΟΠ Επχίας (ΔΒ)

6937419041

https://www.scribd.com/document/499717499/ΕΣΠΕΕΕ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΓΙΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΥΕΘΑ-ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ