Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

25
Πεμ, Απρ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μια διαδικασία που ξεκίνησε την 10η Φεβρουαρίου 1947 με τη Συνθήκη των Παρισίων και έφτασε το τέλος της με το νόμο 518 της 9ης Ιανουαρίου 1948 (ΦΕΚ Α΄ 7 «Περί προσαρτήσεως της Δωδεκανήσου εις την Ελλάδα») ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην πατρίδα μετά από μακραίωνη κατοχή.

Η τελετή που απένειμε Δικαιοσύνη επισφραγίζοντας την πολυπόθητη επιστροφή στη μητέρα πατρίδα, έλαβε χώρα την 7η Μαρτίου 1948. Με την εορτή αυτή δεν αποτίνουμε, απλώς, φόρο τιμής στην επιτυχή έκβαση των μακραίωνων αγώνων, αλλά θυμόμαστε και όλους τους αγώνες που δεν τελεσφόρησαν, όλα τα όνειρα που δεν έγιναν πραγματικότητα, κάθε σταγόνα αίματος και ιδρώτα που χύθηκε, κάθε κραυγή αγωνίας για την Ένωση με την Ελλάδα: δεν λησμονούμε ότι έχουμε μοχθήσει σκληρά για όλα όσα έχουμε.

Το γεγονός ότι, σήμερα, από μεγάλο μέρος της καθημερινής ενημέρωσης διαρκώς πηγάζουν ειδήσεις που αφορούν την περιοχή των Δωδεκανήσων και οι οποίες πρέπει να μας προβληματίζουν, καταδεικνύει τη διαχρονική στρατηγική σημασία της περιοχής, υπενθυμίζοντάς μας διδακτικά, ότι οι αγώνες και οι θυσίες της υπεράσπισης της ελληνικής κυριαρχίας αποτελούν ύψιστο Ιδανικό.

Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες γι’ αυτήν την πολύ μεγάλη μέρα.

ΕΣΠΕΕΚΑ - ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ - ΔΤ by ΠΟ ΕΣ on Scribd