Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

20
Σαβ, Απρ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                               Κατερίνη, 18 Οκτωβρίου 2020  

        Την 108η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2020 δίνοντας το παρόν η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακή Ενότητας Πιερίας Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Π.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του πεσόντος κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ από εκπροσώπους τοπικών αρχών,φορέων και συλλόγων.

Η σημερινή ιστορία μας διδάσκει πως η σκλαβιά εξουδετερώνεται με θάρρος, ανδρεία και πίστη. Ένας συνταγματάρχης με περίσσιο θάρρος και τόλμη ύψωσε το ανάστημα του στον τουρκικό ζυγό και την ύστατη στιγμή που λαβώθηκε παρέμενε έφιππος , τόσο που λέγεται ότι οι Τούρκοι τρόμαξαν με το σθένος που προέβαλε .Με αυτόν τον τρόπο έδωσε συνεχεία στον αγώνα και θάρρος στον στρατό αν και ο ίδιος είχε ήδη αποχαιρετήσει το πλήθος με την τελευταία του πνοή.

Να θυμάστε πως αξίζει να πεθάνεις για τα ιδανικά σου για την ελευθερία και την πατρίδα. Πάντα κάποιος Συνταγματάρχης θα είναι εκεί για να μας εμψυχώσει να αποτινάξουμε κάθε μορφή δουλειάς και να προτάξουμε τα στήθη για την πατρίδα, την θρησκεία και την οικογένεια. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Ο Πρόεδρος

 

Μαυρίδης Βασίλειος

ΕΠΟΠ Λχίας (ΠΒ)

6976949994                                                              

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Γκούσκος Νεκτάριος

Ανθστής (ΥΓ)

6955688571