Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

29
Παρ, Μαρ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

31/03/2021 Κατερίνη

 

 

     Τηλεδιάσκεψη με την Βουλεύτρια Πιερίας του Σύριζα Π-Σ  κα Ελισάβετ Μπέττυ Σκούφα, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Μαρτίου 2021 με αντιπροσωπεία του ΔΣ της Ένωσής μας απαρτιζόμενη απο τους  οι κκ. Βασίλης Μαυρίδης Πρόεδρος της Ένωσης και μέλος του Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Σ, Νεκτάριος Γκούσκος Γενικός Γραμματέας και μέλος του Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Σ, Πάρης Μαυρομάτης  Αντιπρόεδρος και Κοσμάς Καμάκας Ταμίας.

Η αντιπροσωπεία παρέδωσε ηλεκτρονικά υπόμνημα με τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

      Κατά τη συζήτηση που αναπτύχθηκε, μεταξύ των άλλων, τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν εν γένει τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα Μισθολογικά Συνταξιοδοτικά Βαθμολογικά αλλά και Ασφαλιστικά ζητήματα των Στρατιωτικών.

    Επίσης αναφέρθηκε  το θέμα συμμετοχής εκπροσώπων της Π.Ο.Ε.Σ. στα Μετοχικά Ταμεία όπως και η αναγνώριση πενταετίας στο διπλάσιο-τριπλάσιο στα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς επίσης η Δίκαιη αντιμετώπιση των ΕΠ.ΟΠ. στη βαθμολογική τους εξέλιξη αλλά και του συνταξιοδοτικού σε σχέση με τις αποστρατείες των ΕΠ.ΟΠ λόγω ορίου ηλικίας.

     Από την πλευρά της η κα βουλεύτρια δήλωσε πρόθυμη για την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί, ιδίως για τα θέματα των Βαθμολογικών Συνταξιοδοτικών και ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες της Ένωσης, για την επίλυση των προβλημάτων, προωθώντας τα και με τη δική της συνδρομή ως Βουλεύτρια μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου το συντομότερο δυνατό.

     Τέλος, δόθηκε δέσμευση και από τις δύο πλευρές για συνέχιση των επαφών τους και για την από κοινού προσπάθεια να επιλύονται τα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στις μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Μαυρίδης Βασίλειος       Γκούσκος Νεκτάριος
ΕΠΟΠ ΛΧΙΑΣ (ΠΒ)             ΑΝΘΣΤΗΣ (ΥΓ)
6976949994                      6955688571