Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

19
Παρ, Απρ

ΑΡΘΡΑ

Συνέντευξη παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.ΗΜ.), Αρχιλοχίας Γεωργιάδης Σταύρος, στο ALT.gr.

Κύριε Γεωργιάδη ως Πρόεδρος της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Ημαθίας κι από τη μέχρι σήμερα εμπειρία στην περιοχή σας, πείτε μας δυο λόγια για το πώς αντιμετωπίζουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) τη συνδικαλιστική δραστηριότητα σ’ αυτό το χώρο.

Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το βήμα που μου δίνετε και τη δυνατότητα επικοινωνίας με το αναγνωστικό σας κοινό. Ως πρόεδρος της ΕΣΠΕΗΜ θα ήθελα να αναφέρω ότι η ιδέα της συνδικαλιστής δράσης κυοφορούσε στις τάξεις των ΕΔ εδώ και αρκετά χρόνια. Άλλωστε, πλήθος άλλων συμμαχικών στρατιωτικών δυνάμεων εδώ και χρόνια το είχαν επιχειρήσει με θετικά αποτελέσματα για τις υπηρεσίες τους. Έτσι και εμείς, στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας το τολμήσαμε το 2018, το καταφέραμε και συνεχίζουμε.

Μπορώ να πω ότι στην αρχή υπήρχε δισταγμός, δεδομένου ότι ήταν κάτι καινούργιο, και ανησυχία για την αντίδραση της φυσικής ηγεσίας. Με τον καιρό και με τις δράσεις τόσο της Ένωσης αλλά και της ΠΟΕΣ, εδραιώθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης και αναγνώρισης που προέκυψε από την ανάγκη για την συλλογική εκπροσώπηση και αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων. Αναγνωρίστηκε από τα στελέχη η συνεχής προσπάθεια για επίλυση μικρών και μεγάλων θεμάτων που βελτιώνουν την υπηρεσιακή, την οικογενειακή και την προσωπική ζωή τους.... Διαβάστε όλη τη συνέντευξη