Sidebar

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

18
Πεμ, Απρ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                Καστοριά, 10 Φεβρουαρίου 2021

       Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021, αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ της ΕΣΠΕΕ Καστοριάς πραγματοποίησε με την συμμετοχή και της βουλευτή Καστοριάς ΣΥΡΙΖΑ κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου, ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με τον Βουλευτή Δυτ. Αττικής ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα Γεώργιο ο οποίος είναι αναπληρωτής του τομέα Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής 'Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

      Στην συζήτηση που αναπτύχθηκε και διεξήχθη σε θερμό κλίμα δόθηκε η ευκαιρία στο ΔΣ να ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, αλλά και για  θέματα που απασχολούν σε γενικό επίπεδο τους στρατιωτικούς, με βάση τις προτάσεις της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ). Ο κ. Τσίπρας Γεώργιος, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υποσχέθηκε να συμβάλει προκειμένου να επιλυθούν τα θέματα που του παραθέσαμε.

       Αναλυτικότερα, αναπτύξαμε στον κ. Βουλευτή μεταξύ άλλων:

       α.  Τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διεκδίκησης του επιδόματος παραμεθορίου για τους υπηρετούντες στο 15ο Σύνταγμα Πεζικού κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ότι το θέμα αφορά και τους υπηρετούντες στα Συντάγματα Φλώρινας και Σερρών .

      β. Το θέμα της βαθμολογικής αποκατάστασης των καταταγέντων αξιωματικών στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (Α.Σ.Σ.Υ.) τα έτη 1991 (τάξη 1993) και 1992 (τάξη 1994).

        γ. Το θέμα των Στρατιωτικών Ειδικών Καταστάσεων.

       Από την πλευρά του, ο κ. βουλευτής τόνισε ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες της ΕΣΠΕΕ Καστοριάς για την επίλυση τους. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι μέσω του τομέα Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει επεξεργασία και ανάδειξη των θεμάτων που του παραθέσαμε.

      Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την βουλευτή Καστοριάς ΣΥΡΙΖΑ κα. Ολυμπία Τελιγιορίδου για την συμμετοχή και την συμβολή της στην τηλεδιάσκεψη αλλά και για τις προσπάθειες της να επιλυθούν τα προβλήματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς που υπηρετούν στις μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς .

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Μαρινέλης

Ανθστης (ΤΠΖ)

6944857472

Ο Γεν. Γραμματέας

Ελευθέριος Καράτσογλου

Λγός (ΑΔΒ)

6973279012